A szomszéd illegálisan épített hozzá a ház hátuljához egy konyharészt, feljelenthetem ez miatt?
Mielőtt bárki megkövezne, leírom az előzményeket:
Egy ikerházról van szó, még a 90-es években épült.
A szomszéd aki egyébként rokon, mindig is jó kapcsolatot ápoltunk vele (velük).
Azóta meghaltak (a házaspár) 3 hónapja a fia és a nője költöztek ide a kölkeikkel.
Most januárban, és a múlt héten hétvégén már 2. alkalommal hívta ki rám a rendőrséget, mert a mélygarázsban dolgoztam és zavarta a zaj.
Durván 1-2 havonta ha egyszer csinálok valamit, van hogy hónapokig semmit nem is melózok lent.
Először kerítés oszlopokat vágtam méretre (régi kerítést fel kellett újítani itthon).
Erre hallom a garázsból a rendőrségi kocsinak a dudáját, kiderült hogy a szomszéd rám hívta szombat délelőtt a rendőröket csendháborítás miatt.
A második eset, ami nemrég történ, kint a kertben aprítottam a némi tüzelőt szintén szombaton láncfűrésszel.
Akkor is a rendőrök jöttek ki, megjegyzem akkor már enyhe mosollyal az arcukon.
Természetesen nem lett belőle semmi, a két rendőr is elmondta hogy nekik csak annyi a dolguk, hogy bejelentést kapnak és ki kell menniük a címre.
De még csak jegyzőkönyvet sem vettek fel.
A sráccal nem lehet beszélni, a nője konkrétan egy alpári iskolázatlan tuskó, aki csak anyázni meg köpködni tud.
Konkrétan ilyen prolikat kell elképzelni.
És a lényeg, hogy a házhoz annak idején 2010-ben full legálisan építetek hozzá egy kb 30 négyzetméteres részt az épület hátuljánál ahol nem látni, ami konyhaként funkcionál.
Tudom hogy illegális, mert anno mikor még élt a rokon beszéltünk erről a dologról.
Mivel most már megelégeltem azt, hogy 2. alkalommal is rám hívták a rendőröket, és minősíthetetlen stílusban az én és a családom halálát kívánták, arra jutottam hogy feljelentem ez miatt a hozzáépítés miatt.
Kérdésem hogy mi ennek a menete? Illetve van e értelme?
Mármint hogy fog e történni valami szankció?
A viszonyt én nem szeretném orvosolni, ők kezdték minősíthetetlen stílusban és normális kulturált hangnemben nem lehet velük beszélni, mert csak anyázni meg szitkozódni tudnak.
Még jó, hogy egy családon belüli erőszakhoz meg nem mennek ki a rendőrök, ilyen szirszarokra meg igen - már bocs.
Ha ők cseszekednek veled érthető ha te is akarsz velük, de kérdés, hogy lehet e velük beszélni vagy érdemes egy csatába belemenni?
Nézd, én mindig is konfliktus kerülő ember voltam/vagyok.
Bízok a szó és a kommunikáció erejében, de itt ez most nem játszik.
Apám rákban halt meg 2 éve, utoljára ilyen megjegyzést tett a srác nője: "remélem te is úgy végzed hamarosan mint apád"
Ezek után, meg amúgy sem hajlanék már békés megoldásra.
Egyik esetben sem jöttek át szólni, hogy hé te ne vágjad a fát, vagy ne zörögj a garázsban.
Az más kérdés, hogy itt a helyi rendelet szerint szombaton reggel 8-tól délután 2-ig lehet dolgozni.
Meg amúgy is két esetről beszélünk, nem napi szinten ment ez.
Mindenképpen fel akarom őket jelenteni a hozzáépítés miatt.
"Mindenképpen fel akarom őket jelenteni a hozzáépítés miatt."
Majd eldönti az áp. osztály-Amennyiben szabályos, keress mást. Biztosan találsz.
Nem az előző tulaj, hanem a 34 éves srác apja meg a haverja építette hozzá. Most a gyerek örökölte meg.
Mikor csinálták, még mondta szomszéd rokon elpoénkodva, hogy fél mert nem jelentette be, mivel teljesen kibontják a ház hátulját és hozzáépítenek.
Szerintem az lényegtelen, hogy mikor építettek hozzá. Nincs rajta az alaprajzon 100% szóval itt ez a lényeg.
Ja és a hitetlenkedőknek: igen ez sajnos létező jelenség.
Ha verekedésbe bonyolódnék velük a beszólás miatt, nyilván én húznám a rövidebbet, azért maradjunk a valóságnál.
Főleg hogy a nő valami fél cigány lehet, és tőlük nem áll távol az ilyen proli beszéd.
Köszönöm a válaszokat, de inkább majd jövő héten konzultálok az ügyvéd ismerősömmel, mert látom senki nem a kérdésre koncentrált hanem a azon kívül minden másra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!