Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Hogyan javítsam ezeket a...

Hogyan javítsam ezeket a repedéseket?

Figyelt kérdés

Gipszkarton és fal találkozása.

Először lecsiszolom. Utána glett, szilikon, festhető akril vagy csiszolható akrillal nyomjam ki? Mit javasoltok?

[link]

2020. febr. 8. 08:50
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Én utálom ezeket az akrilokat.

Üvegszálas hálót rakj a sarokba, hogy mindkét oldalra atlógjon, a plafonra és a falra.

És glettelés.

2020. febr. 8. 09:29
 2/5 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Hàlózd be.
2020. febr. 8. 09:34
 3/5 anonim ***** válasza:

Karton és fal találkozása.....

A karton gondolom valamilyen szerkezetre van rögzítve és nem telibe van ragasztva. A 2 szerkezet külön mozog emiatt alakul ki repedés a glettben, ez ellen nehéz mit tenni.

Pusztán a hálózás nem oldja mega problémát, ide olyan anyagot kell használni ami erősített és jól bírja a feszültséget.

Amit javasolnék, az a RIGIPS Vario, és min 1 cm vastagságban és legalább 2 rétegben hálózva. A másik lehetőség a minőségi szálerősített csemperagasztó hálózva, de annak is min 5mm vastagságban. Amit viszont tudni kell, hogy hiába készítesz egy betonbiztos sarkot ha a gipszkarton szerkezete nem elég erős, a kartonozás bármikor elrepedhet és újabb repedés keletkezik a falon.

Az akrilozás akkor jó, ha jó anyagot veszel és hagyod kiszáradni mielőtt ráfestenél. A legjobb anyag a SOUDAL akrilja, de nem az Express verzió hanem a sima. Annak hőmérséklettől függően min 1 nap kell a kiszáradásig, de hidegben inkább kettő. Az az anyag egész rugalmas, én évek óta csak ezt használom. Régen a Mester akril is jó volt, de sajnos változtattak az összetételen.

Szóval a hajlatot először beerősíteném üvegszövet és vario glettel majd a végén akriloznék.

2020. febr. 12. 09:36
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ! :)
2020. febr. 12. 10:23
 5/5 anonim ***** válasza:

3 vagyok.....

Én ha tehetem és az ügyfél is halgat rám, akkor a kartonozott felületet le szoktam tapétázni vastag üvegszövet tapétával, mert az is sokat merevít rajta főleg ha mechanikai igénybevételnek is van kitéve. tetőtérben ha mindkét felület tapétázva van és alatta még pluszba beerősítve akkor tuti hogy nem reped le. Egy erős 120-150g/m2 üvegszövet tapéta megfelelően felragasztva nagyon sokat kibír, sokkal ellenállóbb mint egy glettelt fal.

2020. febr. 12. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!