Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Hogyan kellene megoldani a...

Hogyan kellene megoldani a ház utp kábelezését?

Figyelt kérdés
Minden szobába szeretnék utp aljzatot (van ahova többet is). A kérdés az lenne, hogy ilyenkor hogy szokták? ahány slotos az aljzat, annyi kábelt húznak? Vagy hol találhatnék a neten valami leírást, tippet, trükköt erre vonatkozóan?

2020. febr. 4. 08:49
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen, annyi kábel kell ahány csatlakozó van.
2020. febr. 4. 09:13
 2/7 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2020. febr. 4. 09:17
 3/7 anonim ***** válasza:
47%
Ha van rá lehetőséged, akkor igen! Ha nincs, akkor: [link] Téged a második fele érint, nem a toldás...
2020. febr. 4. 09:47
 4/7 anonim ***** válasza:
47%
Értelemszerűen a kábelek másik végére két csatlakozót kell préselni!!!
2020. febr. 4. 09:50
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ezt azért ma mát ne! A cikk 2008-as, akkoriban a legnagyobb csomag 10 Mbit-es volt, így ez a megoldás simán működött. Ma már a legkisebb csomagok 100-asok, ami épphogy átmegy rajta, de az 1000 se ritka. Ebben a szobában ahol most vagyok is így volt bekötve 15 éve a kábel. Tavaly inkább átkötöttem gigabitesre és tettem a végére egy switchet. Nem fogyaszt többet mint egy kis led lámpa, van párezer forintos ami teszi a dolgát (persze ha nincs olyan igényed, hogy 4 gép kommunikáljon egyszerre gigabites sebességgel rajta keresztül).
2020. febr. 4. 10:22
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ma már a legkisebb csomagok 100-asok,

Nem sokat laktal videken igaz?

2020. febr. 4. 17:48
 7/7 anonim ***** válasza:

5-ös, igazad van abban, hogy (ahogy egyébként a cikkben is le van írva, hogy ez max 100-as kapcsolatot bír produkálni), de mondd el, hogy letöltésen kívül hol hiányzik 100-nál nagyobb kapcsolat? Egyrészt nem mindenki torrentezik, streamingre meg a 100-as kapcsolat 4K-ra is bőven elégséges. Másrészt a ma használatos PC-k, notebookok stb. hány %-ában van gigabites LAN?

Mint írtam, ez egy vészmegoldás(!!!), és vészmegoldás volt 2008-ban is, sőt többet mondok, mindig is az volt! Ugyanakkor ha jelenleg nincs lehetősége 1-nél több kábelt behúzni, akkor addig ez tökéletes, amíg nincs tisztasági festés, mert közvetlen azelőtt meglehet oldani plusz 1 kábel bevésését.

2. Ahogy előttem is írták, mihelyt kilépsz a lakótelepről az esély növekszik arra, hogy amit te múltként fogsz föl, az hirtelen a jelenné válik. Vidéken élek, 4000 fős kisvárosban, 1 szolgáltató egyeduralkodó itt, kiemelkedően jó az internet, 100-as netért fizetek 7000 Ft-ot egy hónapban. A legkisebb csomag 50, a legnagyobb 500. A lényeg viszont az, hogy ennél a szolgáltatónál dolgozik egy jóbarátom, napi(!) napi hibabejelentés az, hogy előfizettem Xx100M-s internetre, de még sem tudok tölteni gyorsabban, mint 100M, csinálják meg! Az esetek 100%-ban 100M LAN kapcsolatra képesek azok az eszközök amin a "hibát" tapasztalják! Abszurdum, amikor azt a hibát jelentik be, hogy wifin, a telefonon/tableten nincs meg az 500-as letöltés!

2020. febr. 5. 07:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!