Villamosság: Padláson lehet vezetni gégecsövet?
A nyest a legkisebb résbe is bebújik, és valamiért kedveli az elektromos kábeleket.
Én pont emiatt nem vittem kábelt a padlásra, de a te dolgod.
Szívesen.
Azért írtam, hogy a te dolgod, mert hiába van az ember otthon egy-egy témában, itt a gyíkon nem mindenki fogadja meg a jótanácsot.
Mondjuk a kérdezőket is meg tudom érteni, mert a beérkezett válaszokból nem tudhatják, hogy ki a -jó szándékú- hozzáértő és ki az aki csak időtöltésnek irkál laikus válaszokat.
Én pl. (vill. energiaipari technikusként) nem vittem fel áramvezetéket a cs.házam padlására, mert nem kockáztatok meg egy esetleges elektromos zárlatból adódó padlástüzet pár nyest miatt.
Így is megrágták már jó néhány autónak a vezetékét az utcánkban.
13:
Meg vagyok győzve teljesen arról, hogy jobb az a vezeték a falban. Így kb 5 méterrel többet kellene kivágni mint amugy (összesen kb 10 métert), de horonyvágóval megoldom :)
14:
Igazad van neked is! viszont ha megnézem hogy mennyit tökölök a fel felé vezetéssel, + az alu csővel való munkákkal + az ára, akkor inkább a falba viszem azt a gége csövet :)
Nagyon köszönöm a segítséget mindenkinek! :)
Amit kérdeztem, azt megcsináltam már, Most led izzókat akarok beépíteni a konyha plafonjába. az úgy néz ki, hogy gipsz kaprton, felette hőtükör fólia, rajta 15 cm-es kőgyapot, rajta 12-es osb.
Szóval kérdésem az lenne, hogy sima gégecsőbe teszem a kábeleket, és be a 12 osb alá. az osb mindenhol résmentesen (max. fél centi rés lenne a szarufáknál) lenne az egészen rajta. jó ez így egér és nyest ellen?
13: Amúgy értem én hogy tűzveszélyesség meg ilyesmi, de a plafonba épített led lámpáknál hogy vezessem a kábeleket ha nem így? vagy egyáltalán hogy szokták? Feltéve, ha nem úgy, ahogy azt itt leírtam...
Remélem valaki válaszol még ezzel kapcsolatban :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!