Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Villamosság: Padláson lehet...

Villamosság: Padláson lehet vezetni gégecsövet?

Figyelt kérdés
Olyan kemény a fal, hogy horonymaró géppel sem szeretnék vele kínlódni, így úgy gondoltam el, hogy kiviszem a padlásra, és ott vezetem el a csövet (benne a réz huzalokkal) és viszem vissza le ahová kell, nem pedig végig vésem körbe felül a falat a cső számára. Lehet ezt így? nincs fent víz, átlagos nyári hő lehet, bár szellőzik a padlás, télen rágcsálók lehetnek. Ki mit tudna erre irni?

#építkezés #villamosság #vezetékek a falban.
2020. jan. 13. 14:33
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

A nyest a legkisebb résbe is bebújik, és valamiért kedveli az elektromos kábeleket.

Én pont emiatt nem vittem kábelt a padlásra, de a te dolgod.

[link]

2020. jan. 19. 11:55
 12/16 A kérdező kommentje:
Ez nem ugy van hogy az én dolgom, hiszen ezért vagyok itt és kérdezek erről, mert minden apró infó jól jön, ugy hogy köszönöm a választ! :)
2020. jan. 20. 03:29
 13/16 anonim ***** válasza:

Szívesen.

Azért írtam, hogy a te dolgod, mert hiába van az ember otthon egy-egy témában, itt a gyíkon nem mindenki fogadja meg a jótanácsot.

Mondjuk a kérdezőket is meg tudom érteni, mert a beérkezett válaszokból nem tudhatják, hogy ki a -jó szándékú- hozzáértő és ki az aki csak időtöltésnek irkál laikus válaszokat.

Én pl. (vill. energiaipari technikusként) nem vittem fel áramvezetéket a cs.házam padlására, mert nem kockáztatok meg egy esetleges elektromos zárlatból adódó padlástüzet pár nyest miatt.

Így is megrágták már jó néhány autónak a vezetékét az utcánkban.

2020. jan. 21. 10:33
 14/16 anonim ***** válasza:
Na jó, de szerelni úgy kell, hogy a környezetben várható igénybevételnek megfeleljen. A nyest az alumínium páncélcsövet csak nem rágja ki...
2020. jan. 21. 11:32
 15/16 A kérdező kommentje:

13:

Meg vagyok győzve teljesen arról, hogy jobb az a vezeték a falban. Így kb 5 méterrel többet kellene kivágni mint amugy (összesen kb 10 métert), de horonyvágóval megoldom :)

14:

Igazad van neked is! viszont ha megnézem hogy mennyit tökölök a fel felé vezetéssel, + az alu csővel való munkákkal + az ára, akkor inkább a falba viszem azt a gége csövet :)

Nagyon köszönöm a segítséget mindenkinek! :)

2020. jan. 25. 06:08
 16/16 A kérdező kommentje:

Amit kérdeztem, azt megcsináltam már, Most led izzókat akarok beépíteni a konyha plafonjába. az úgy néz ki, hogy gipsz kaprton, felette hőtükör fólia, rajta 15 cm-es kőgyapot, rajta 12-es osb.

Szóval kérdésem az lenne, hogy sima gégecsőbe teszem a kábeleket, és be a 12 osb alá. az osb mindenhol résmentesen (max. fél centi rés lenne a szarufáknál) lenne az egészen rajta. jó ez így egér és nyest ellen?

13: Amúgy értem én hogy tűzveszélyesség meg ilyesmi, de a plafonba épített led lámpáknál hogy vezessem a kábeleket ha nem így? vagy egyáltalán hogy szokták? Feltéve, ha nem úgy, ahogy azt itt leírtam...

Remélem valaki válaszol még ezzel kapcsolatban :)

2022. nov. 12. 04:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!