Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Új ház építéséhez milyen...

Új ház építéséhez milyen tervek szükségesek?

Figyelt kérdés

2 szobás nettó 80-85 m2-est szeretnék építetni. Telek már adott, közművekre vár jelenleg. Építkezés kezdete legjobb esetben is jövő őszel, vagy 2021 tavasz.

A házről egyértelműen kapok egy tervet, több metszet stb amit engedélyeztetni kell az építési hatóságnál.

Kivitelezési terv nem szüksége úgy tudom ekkora házhoz még. Azt már kiderítettem, hogy a tetőszerkezetet födémmel együtt, és az alpot is statikussal meg kell terveztetni. Az alaphoz szükséges még a talajmechanikai vizsgálat. Geodézia nem kell mert sík területről van szó.

Ami még érdekelne gépészeti és villamossági terv kötelező, vagy ezt el lehet hagyni?

Energetikát csináltatok mindenképpen, csak nem látom értelmét kifizetni 7-800000-et olyan dologért amit egy jó szaki könnyedén megold az igényeim alapján.

Nem kivitelező fogja építtetni, majd én szervezek mindent és én szerzem be az anyagot is! Ebből nem engedek, meg így jóval olcsóbb is lesz.

Gépészet: Gázkazán indirekt tárolóval, mennyezetfűtés temperáló padlófűtéssel.

Villamosság: 3x20A, semmi extra elképzelés, indukciós sütő, elektromos sütő, klíma x2, szárítógép mosógép, mindenhol led világítás....

2019. okt. 5. 20:37
 1/3 anonim válasza:
Nem kell engedélyezi terv hozzá, bejelentési terv kell. Azt viszont alá kell írnia a tervező építésznek és az összes szakágnak is. Keress fel egy generáltervező építészt szerintem.
2019. okt. 5. 20:41
 2/3 anonim ***** válasza:
50%

"egy jó szaki"

Ha kész lesz, és mondjuk a főváros 80 km-es körzetében van, akkor hívjál meg, nézzem meg a villanyt. :)

2019. okt. 5. 20:49
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Èpítèsz egyszerű bejelentèsi terv, statikából elèg egy leírás, talajmechanika nem kell, elektromos ès gèpèsz pedig leírás ès rendszerterv. Nincs hatósági egyeztetès, csak e napló feltöltès, minden a tervező felelőssège. Energetika ekkora házra nagyságrendileg 20 ezer, nem 80. Ezeken felül van mèg 6 alkalom tervezői művezetès. Ha bármi èrdekel mèg keress itt vagy privátban.
2019. okt. 5. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!