Milyen engedélyek szükségesek egy faház építéséhez?
Egy kb. 50 nm-es földszint+tetőtér faházat akarok építeni saját kezűleg az erdőmben, viszont jó lenne, ha nem köteleznének a lebontására, ha meglátja valaki.
Oké, hogy kicsi az esélye, hogy valaki elkezd hisztizni miatta, de akkor is.
Jelen szabályozások szerint e napló meg kinden kutyafüpe kell, sajnos olyan már nincs, hogy sajátkezűleg építesz valamit es az teljesen hivatalosan létezni is fog...
Én a házam mellé építettem egy tiny hous-t, ha bárki kérdezi nyári konyha.
Nem kell építési engedély, csak nem lehet 5 m-nél magasabb és gazdasági épületként kell nyilvántartani.
A mérete, az erdőd nagyságától függ.
Ez a méretekről:
"A gazdasági rendeltetésű erdőterületen gazdasági épületek építése 0,5 %-os beépítettséggel, közjóléti erdőben a látogatókat kiszolgáló épületek építése 5 %-os beépítettséggel megengedettek [253/1997. (XII. 20.) Korm. rend. 28. §]."
Ez meg az engedélyről:
"Magasles, vadetető, erdei építmény, kilátó építése, amelynek a terepcsatlakozástól mért legfelső pontja az 5,0 m-t nem haladja meg (figyelemmel a 7. és a 14. e) pontra) [26]."
Itt a legfrissebb jogszabály gyűjtemény, világosan leírva:
(a 29-es pont vonatkozik az esetedre)
Hoppá, az első idézetem linkje lemaradt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!