Milyen engedélyek szükségesek kerti weekend-ház építéséhez, és hol tudom beszerezni őket? Többi lent.
Kaptam egy telket egy pár napja és szeret5nék építeni a nyáron rá egy kis házikót.Egy szoba, kis konyhahelység.Semmi közművesítés nincs tervben, csak legyen hol eltölteni a szabadidőt miután kikapirgáltam magam.A ház alapterülete(bruttó)max 25 m2 lenne.Egy szint, fából, beton alapon.
Milyen engedélyek szükségesek ennek megépítéséhez?És ha a kertet el akarom keríteni ki kell méretnem a pontos helyét a teleknek?Kinél kell ezeket intéznem, mert az önkormányzat adott egy telefonszámot amit 11-14 és végül 27 perc várakozás után letettem, mert lemerült a telefonom, szóval sokra nem mentem.
Olyanok segítségét kérném akik jártasak benne, és/vagy tapasztalatból írnak.Tippekre sajnos már nem alapozok, mert mind zsákutca volt.A házikó terveit mérnök csinálta(én már készen vettem a rajzokat)Köszönöm a segítséget előre is.
Ehhez én semmit sem kérnék,már a lakóépületekhez sem kell .
Akár szerszám tárolónak is nevezheted ,
A telek kitűzéséhez keress meg egy földmérőt. Az önkormányzatnál, de még inkább a földhivatalban a hirdetőtáblán biztosan találsz több hirdetést is, vagy keress rá a lakóhelyed szerint interneten.
A kitűzéshez készíts elő egy komolyabb pénzösszeget. Nekem 15 éve volt 30 ezer.
Az építéshez a te részedre készült tervrajzok kellenek, elhelyezési rajzzal, egyebekkel, szóval az hogy vettél valami típustervet nem elég.
Ha viszont nem hétvégi házat, hanem szerszámtárolót építesz, akkor 50 légköbméterig és max. 3 méteres orommagasságig nem kell engedély.
Na bumm, egy szerszámos, ahol tartsz egy tűzhelyet, és van egy kanapé is - ha kérdezik.
Helyi önkormányzat építési osztálya tud segíteni.
Azonban én inkább vennék oda egy lakókocsit. Ugyanazt tudja, azonnal kész van, semmilyen engedély nem kell hozzá és nem is kerül többe...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!