Lehet klímát szerelni társasház körfolyosójára? (régi bérház)
El kell olvasni a társasház házirendjét. Ha nincs benne semmilyen kitétel vagy tiltás, akkor lehet.
Csak lehetőleg ne olyan hangja legyen működés közben, mint egy vízpumpa vezérlőberendezésnek, mert valamelyik szomszédod előbb-utóbb kalapáccsal hallgattatja majd el.
nálunk (41 lakásos társasház) 4-en szereltek fel a körfolyosóra, (magasra, ablak fölé) az égvilágon senkit nem kérdeztek meg, ha a Szervezeti és Működési szabályzatban
nincs szó róla, és tényleg nem hangos, szerintem nem fognak ellene szólni.
Nem írtad melyik város...
De, Budapesten az van ha nem akadályoz senkit a mozgásban, itt a pakolást (pl.bútor) értem, na meg katasztrófa esetén is járható, tehát effektív magasban van a kültéri akkor lehet rajta gondolkodni. A lakók 4/5 kellene hogy aláírja, akkor törvényileg már lehet, főleg az számít mi van a házirendben, de olyat is láttam hogy 2 szomszéd aláírta aki közvetlen és már szerelték is. Ha, nincs a klíma tiltva a házban akkor van esélyed, az önkormányzat a műemléképületekbe vagy a külső külső homlokzatra nem engedélyezi ami az utcafront.
Szerintem inkább az árral lesznek problémáid, fűtésre optimalizált klíma, cseppszipkával és még halk is legyen... Hát kinek mi a halk? Mert amit halknak reklámoznak az lehet hogy neked jó lesz, de a szomszédnak nem. Az általad írt 40-50 decibellel csak az a baj, hogy fűtő klímánál mondjuk télen -10 fok alatt (itt külső hőmérsékletre gondolok) igen zajos a gép értsd: alapba 60 decibel. Sajnos az van hogy ilyen külső hőmérséklet esetén a kültérinek nagyon rá kell kapcsolnia hogy a lakásban egy beállított 24 fokot biztosítson. Amúgy van olyan ház ahol csak azért tiltják a klímát, hogy ne csepegjen sehova a kondenzvíz, de maga a klíma hangja senkit nem zavarna. Sok sikert a projekthez és kitartást :)
A közös képviselő nem látja az akadályát, már csak az engedélyt kell begyűjteni a szomszédtól és mehet.
Igazából a pénz nem annyira számít, mivel a gáz fűtést lehetetlen felújítani itt, újra kéne terveztetni és kiépíteni a gáz csöveket, a kéményt ki kéne bélelni stb, az elektromos fűtőpanel meg sokkal rosszabb mint a klíma, és ha külön mérőórára teszem a klímát, még pénzt is kaphatok vissza az áram szolgáltatótól a fűtés miatt.
Arról nem is beszélve hogy egy klíma növeli a ház értékét :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!