Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Az, hogy áramszünetkor csak...

Az, hogy áramszünetkor csak nálam kapcsolt le a villanyóra, valami hibát jelez a hálózatban vagy eszközökben?

Figyelt kérdés
A szomszédok mondják, hogy rövid időn belül lett is áram, én meg órákig dühöngtem, mire megnéztem. A tűzhelyhez tartozó biztosíték(vagy mi) is le volt kapcsolva.
2019. júl. 22. 12:57
 1/7 anonim ***** válasza:
59%
Visszakapcsolod és kiderül. Esetleg elképzelhető, hogy az egész áramszünetet a te tűzhelyed okozta: akkora zárlatot csinált, hogy még a transzformátorház megszakítója is lekapcsolt. De nem valószínű. Ha most zsinórban még párszor megtörténik ez, akkor azért nézesd meg.
2019. júl. 22. 13:40
 2/7 A kérdező kommentje:
Ettől tartok, bár azóta sütöttem is benne.
2019. júl. 22. 13:58
 3/7 A kérdező kommentje:
akkor meg nem volt használatban
2019. júl. 22. 14:02
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy amikor visszajött az áram hirtelen túl sok eszköz indult be és azért csapta le?
2019. júl. 22. 14:07
 5/7 A kérdező kommentje:
Nem. A tűzhellyel nagy baj van, azt tudom, de felújítás előtt nem akartam újat venni. Az alsó szál a sütőben tönkrement, de a formaválasztó se működik rendesen. Egy ideje csak felső légkeveréssel sütögetek ezt-azt, de ha nem jól állítom be esetleg, akkor az alsóra is megy áram. Az áramot csak akkor szoktam ráengedni, ha a körülbelüli helyen elindult a ventilátor. Meg hát akkor nem használtam, amikor elment az áram.
2019. júl. 22. 14:25
 6/7 anonim ***** válasza:
Még egy lehetőség: a biztosíték akkor kapcsol le, ha túl nagy áramerősség megy át rajta. Ha az áram visszakapcsolásakor egy kis ideig nagyobb volt a hálózati feszültség, mint az előírt, a sütőd meg be volt kapcsolva (a jól működő, fölső fűtőszál), akkor nagyobb áram folyhatott, mint a megengedett, és ettől lekapcsolhatott. Szóval tényleg csak akkor parázz szerintem, ha ez többször megismétlődik, áramszünet nélkül is.
2019. júl. 23. 11:10
 7/7 A kérdező kommentje:

Nem volt bekapcsolva a fölső szál se. Odajutottam a nagy hozzá nemértésben, hogy a javára írom ezt a lekapcsolást és védelemnek tekintem. Ahogy a tévékészüléket is ki kéne kapcsolni áramszünet esetén, mert bajt okozhat ha készenléti állapoton marad és úgy kap áramot, ez is tkp. készenléti állapot, hiszen az elektronikája bekapcsolt állapotban volt.

Nagyon köszönöm, hogy foglalkozol gondommal.

2019. júl. 23. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!