Túlterhelt a villanyóra?
Egy 30 nm-es garzonról van szó, maga az épület eléggé régi. A kályhán és a sütõn kívül minden elektromos. Kazán nincs. Amit használok: hûtõ, mosógép, delimano csap, 15 l-es bojler, laptop, tv + ay apróbb dolgok (pl. néha párologtató, hajszárító, mixer stb.) Télen infrapanellel és ilyen kis hõfúvóval fûtök, ha ay egyik megy, akkor a másikat kikapcsolom.
Arra mindig figyelek, hogy egyszerre ne menjen több dolog, ami sokat fogyaszt.
Tegnap mosogatás után fura szagot éreztem, az elõszobában, a villanyóra körül. Nem kifejezetten égett szag, de érezhetõen onnan jött.
A villanyórát kicseréltettem beköltözéskor, a teljes vezetékrendszert nem, fogalmam sincs, hogy milyen.
Mit tudok tenni? Aggódom, nehogy kigyúljon vagy valami, nem értek hozzá. Van valami, amivel biztonságosabbá tehetem, erõsíthetem a rendszert? Sajnos teljes cserére nem lesz egyhamar pénzem :(
Köszönöm a válaszokat.
A villanyórán ez áll: 230V, 0,25-5(80)A, 50Hz
A mellette levő dobozon pedig: C 16A
A villanyóra nincs terhelve,hisz az csak mér .
Ellenben kötés lazulás lazulás lehet.
Ha onnan érződik az égett szag,akkor jelezni kell a szolgáltatónak,és dijtalanul leellenőrzik .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!