Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Redőny vagy fólia?

Redőny vagy fólia?

Figyelt kérdés
Hőszigetelt üvegezésű faablakokról van szó. Télre akarok a hőszigetelésükön javítani. Záródásuk rendben van, viszont az üveg egy nagyon gyenge pontjuk, szinte sugárzik a hideg. Tesa nevezetű fóliával próbálkoztam, nos mintha valamit számított volna, de sztem csak placebo volt, bár ahogy egyik saroknál kicsit lehúztam érződött, ahogy szivárog a hideg, tehát a hideg útját lefogta. Viszont a fürdőben nagy haszna van, mert rohad szét az ablak. Redőny vajon jobb megoldás lenne? Esztétikusabb lenne az biztos.
2019. júl. 2. 15:41
 1/10 A kérdező kommentje:
Csodára nyilván nem várok, de ha 1-2 fokkal melegebbnek fog érződni a ház, már elégedett leszek.
2019. júl. 2. 15:43
 2/10 anonim ***** válasza:
Csak a tejesen leengedett redőny javít valamit, de sötét lesz.
2019. júl. 2. 16:03
 3/10 anonim ***** válasza:

Ha az üvegen érződik a hideg akkor az rosszul van megcsinálva.

Nekem hőszigetelt üveg van és egyáltalán nem sugárzik a hideg rajta.

De a redőny az még segít rajta, főleg meg nyáron, amikor leárnyékolja az üveget és nem süti a nap.

2019. júl. 2. 16:32
 4/10 anonim ***** válasza:

Figyu nálam is ez volt a szitu és csak az új műag. ablak segít.

Magamnak megcsináltam, így "fillérekből" meg volt.

2019. júl. 3. 09:47
 5/10 A kérdező kommentje:
Én még az üvegcserén is gondolkodom. 20 éves ablakok, de állapotra rendben vannak. Csak az üveg rossz. Vszínű gáz se volt bennük.
2019. júl. 3. 09:51
 6/10 anonim ***** válasza:

Nálunk "új" (10 éves) műanyag ablakok vannak, de a kivitelező egyértelműen a legolcsóbb sz*rt építette be szerintem, amit talált a piacon.

Télen költöztünk be, az első telet kihúztuk redőnyök nélkül. Mivel a nappaliban a kanapé mögött is van egy ablak és még mellette egy nagy dupla teraszajtó is, ezért a hőérzetem mindig nagyon rossz volt, pokróc alatt dideregtem esténként. Nem is a hideg volt rossz, hanem úgy éreztem, hogy van egy minimális hideg légáramlás, bár a párom mindig lehülyézett. Ő egyébként is sokkal melegebb vérű.

Tavasszal csináltattunk szúnyoghálót, redőnyt. Nyáron már jól jött az árnyékoláshoz, aztán most ez a tél volt az első, amit megéltünk vele. Az én hőérzetemben rengeteget számított. Napközben sosem volt lehúzva, nem akarunk barlangban élni, de amikor besötétedett és amúgy is lámpát kellett már kapcsolni, lehúztuk mindig az összeset teljesen és tényleg érezhetően komfortosabb lett minden szobánk. Mivel nem éreztem huzatosnak a nappalit így már, ezért kevesebbet is kellett fűteni miattam, jobb volt a hőérzetem.

Ami pedig a hatékonyságot igazolja az az, hogy ha télen le van húzva a redőnyünk, akkor sosem párás az ablak. Ha nincs, akkor reggelre mindig folyik rajta a víz.

2019. júl. 3. 10:38
 7/10 A kérdező kommentje:
Érdekes, napközben nem érződik a hideg áramlás télen, borult időben, de este igen. Biztos közre játszik a mozgás, stb, este ugye nem mozgok többnyire. Évekig tanakodtam ugye záródásuk rendben van, fal ablak között van purhab, plusz sziloplaszttal is kinyomtam, s mégis, ahogy függöny alatt csakúgy szivárog be a hideg, vagy inkább sugároz. De kellemetlen, ahogy mondod.
2019. júl. 3. 11:18
 8/10 anonim ***** válasza:

"Ami pedig a hatékonyságot igazolja az az, hogy ha télen le van húzva a redőnyünk, akkor sosem párás az ablak. Ha nincs, akkor reggelre mindig folyik rajta a víz."

Bocs, de ez nem a hatékonyságot igazolja, hanem azt, hogy egy rossz minőségű ablak lett beépítve.

Vagy kiszökött az argongáz...

Vagy hőszigetelve lett a ház és nem tudnak szellőzni a falak...

stb...

2019. júl. 3. 11:51
 9/10 anonim ***** válasza:

Le is írtam az elején, hogy vélhetően a legolcsóbb, legsz*rabb minőséget építették be, tehát ez nem kérdés. :)

A redőnyökkel kiegészítve viszont mi már abszolút jól megvagyunk velük.

2019. júl. 4. 08:00
 10/10 kombika ***** válasza:
Téli szigetelésen/hőveszteségen csak a redőny segít. A fólia csak a nyári napsütés ellen hatásos.
2021. jan. 21. 11:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!