Redőny vagy fólia?
Ha az üvegen érződik a hideg akkor az rosszul van megcsinálva.
Nekem hőszigetelt üveg van és egyáltalán nem sugárzik a hideg rajta.
De a redőny az még segít rajta, főleg meg nyáron, amikor leárnyékolja az üveget és nem süti a nap.
Figyu nálam is ez volt a szitu és csak az új műag. ablak segít.
Magamnak megcsináltam, így "fillérekből" meg volt.
Nálunk "új" (10 éves) műanyag ablakok vannak, de a kivitelező egyértelműen a legolcsóbb sz*rt építette be szerintem, amit talált a piacon.
Télen költöztünk be, az első telet kihúztuk redőnyök nélkül. Mivel a nappaliban a kanapé mögött is van egy ablak és még mellette egy nagy dupla teraszajtó is, ezért a hőérzetem mindig nagyon rossz volt, pokróc alatt dideregtem esténként. Nem is a hideg volt rossz, hanem úgy éreztem, hogy van egy minimális hideg légáramlás, bár a párom mindig lehülyézett. Ő egyébként is sokkal melegebb vérű.
Tavasszal csináltattunk szúnyoghálót, redőnyt. Nyáron már jól jött az árnyékoláshoz, aztán most ez a tél volt az első, amit megéltünk vele. Az én hőérzetemben rengeteget számított. Napközben sosem volt lehúzva, nem akarunk barlangban élni, de amikor besötétedett és amúgy is lámpát kellett már kapcsolni, lehúztuk mindig az összeset teljesen és tényleg érezhetően komfortosabb lett minden szobánk. Mivel nem éreztem huzatosnak a nappalit így már, ezért kevesebbet is kellett fűteni miattam, jobb volt a hőérzetem.
Ami pedig a hatékonyságot igazolja az az, hogy ha télen le van húzva a redőnyünk, akkor sosem párás az ablak. Ha nincs, akkor reggelre mindig folyik rajta a víz.
"Ami pedig a hatékonyságot igazolja az az, hogy ha télen le van húzva a redőnyünk, akkor sosem párás az ablak. Ha nincs, akkor reggelre mindig folyik rajta a víz."
Bocs, de ez nem a hatékonyságot igazolja, hanem azt, hogy egy rossz minőségű ablak lett beépítve.
Vagy kiszökött az argongáz...
Vagy hőszigetelve lett a ház és nem tudnak szellőzni a falak...
stb...
Le is írtam az elején, hogy vélhetően a legolcsóbb, legsz*rabb minőséget építették be, tehát ez nem kérdés. :)
A redőnyökkel kiegészítve viszont mi már abszolút jól megvagyunk velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!