Hajdúsámson, Sámsonkert felé a Sámsoni útra miért nem építenek egy Stop Shop vagy My Box jellegű bevásárlóközpont szerűséget?
Hihetetlen, hogy ennyi ember megfordul arra és ha el akar jutni az ember egy Müllerbe például vagy tescoba, aldiba,
lidlbe az menjen át az egész városon. Ennyivel is kevesebb lenne a forgalom a városban, hiszen a Júlia telep, Veres Péterről, Csapókertből nyilván idejárnának aklor az emberek és nem a dugóban ülnének.
HAjdúsámson témában írt ki valaki egy kérfést, emlékeztem, hogy írtam/írtunk már erről, még ha nem is pont Sámsonról, de érintettük. Ezért visszakerestem ezt a kérdést, hogy bemásoljam az illetőnek.
És vissza is olvastam a válaszokat. Írtam többször, hogy mennyi mindent toltak, főképp az intermodális központot.
De egész évben azt kommunikálták, hogy egy része azért megvalósul. Méghozzá: az idén elkezdik a Petőfi teret.
Ez volt a hírekben, az önkormányzat közkinccsé tette a látványterveket, és határozottan arról volt szó, hogy idén elkezdődik a munka.
De ugye ugyanezt írtam le, hogy 20 éve ez megy a buszvég-intermodális témakörben: még az idén elkezdik, jövőre elkezdik, stb.
Szóval nem is tudom, mit vártam.
Október közepe van, el is felejtettem a témát, mivel nincs benne már napi szinten a hírekben sem az intermodális, sem a BMW gyár.. Csend van.
Jön a tél, jönnek a fagyok, hogy itt már nem kezdenek semmit a Petőfi térrel, az hótziher. Kamu volt megint ez is.
De legalább vannak új buszmegállók mindenhol, biztosan véletlen, hogy éveken át semmi ilyesmi nem történt, de a választás hetében hirtelen egyszerre cserélték ki mindet.
Csend van a BMW-vel kapcsolatban?
Ma is egy hír:
Ha elolvasod a kiírásokat, aztán melléteszed a Repülőtér új terminálja terveztetésének a bejelentését (ami kötöttpályás megközelítést feltételez) akkor rájössz, hogy bizony az Intermodálisnak legalább a felét át kell tervezni, hogy ezeket be lehessen illeszteni az új tervekbe... A 2013-ban megkezdett Intermodális alapkoncepció nagy-részben elavult, mert egészen új, és fontos dolgok nem lehettek betervezve, mert akkor még szó sem volt sem BMW-ről, sem milliós forgalmú repülőtérről!
Most jött egy hír, és erre vártál, hogy kitehesd ide? :D
Várjuk ki a végét...
Az is több helyen megjelent, hogy bajok vannak az autóiparban, főleg Németországban.
Szakemberek évek óta beszélnek egy újabb válságról.
Én meg azt mondom, nem látunk a jövőbe.
NEm tenném rá a nyakam, hogy minden megvalósul, és abban a formában, ahogy most tervezik.
Voltak itt már nagyobb és komolyabb dolgok, amikből aztán nem lett semmi, mert az élet közbeszólt.
Egyébként megnéztem, amit belinkeltél, amint bejött, és megláttam, hogy vasút, elnevettem magam.
Évtizedek óta terveznek nagy vasúti beruházásokat, gyakorlatilag meg ugyanazon a szinten vonatozgatunk, mint 30-40 éve.
Ugyanazokban a kocsikban, ugyanazokon a régi, rossz pályákon.
Adja isten (vagy nevezzük akárhogy), hogy megvalósuljon, de azért ne fogadj erre senkivel az éves fizetésedben, mert meglehet, hogy éhen halsz!
Kedves 24-es: "Szakemberek évek óta beszélnek egy újabb válságról." - és az Istennek nem akar beköszönteni...:)
Ugyanezek a "szakemberek" mélyen hallgattak 2008-előtt, senki sem várta a nagy válságot, és az okai máig sem tisztázottak...
Különben a válságot az euró övezetben sokkal kisebb mértékben érezték meg, míg mi majdnem beledöglöttünk a sz@r forintunkkal.
Nem vitatom. Igazad van.
Én sem azt írtam, hogy "biztosan így lesz".
De látod, amit te írsz, az is pont azt jelzi, amit én próbáltam írni: hogy semmi sem biztos, semmit sem tudunk előre.
Ne igyunk előre a medve bőrére.
Ami mondtak, hogy lesz, az nem lett.
Amit nem láttak előre (illetve egyesek próbálták jelezni, van erről egy film is!), az meg bekövetkezett.
Szóval a BMW is egy ilyen valami számomra, én már nem hiszek az ígéreteknek. Főleg ha egy politikustól hallom.
necro'd!
lidl, aldi nem lesz, mert ott van a kiváló terragold-os príma, ahol mindent aranyáron mérnek.
tedi, pepco és hasonló "nyugati" kínai bazárok lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!