Ha az én nevemre van íratva egy lakás, de a haszonélvező nem én vagyok, mik a jogaim?
Jelenleg senki nem lakja. Az én nevemre van íratva, de a szüleim a haszonélvezők. Milyen jogaim vannak ilyen esetben és ha oda költözöm lesz-e joguk engem onnan kitenni?
Vagy teljesen át vagyok verve? :)
Nálunk az volt hogy vettek egy lakást szüleim, a tulaj én lettem, ők a haszonélvezők hogy ha ők nem lesznek csak be kell jelentenem hogy a haszonélvezők elhunytak és nincs macera vele.
Egyébként meg a tulaj ebben az esetben igencsak magára maradt helyzetben van, mert gyakorlatilag nulla joga van. Minden esetleges bevétel pl a haszonélvezőhöz kerül. Benne van a nevében... egyetlen dolgot nem tud tenni a haszonélvező: eladni. Ahhoz a tulajdonos kell. De minden más a haszonélvezőnek kedvez.
Ilyen haszonélvezettel terhelt ingatlanbuliba csak nagyon szoros családi kapcsolat és jókora bizalom esetén szabad belemenni is, mert ahogy írták a tulaj keze meg van kötve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!