Ha az én nevemre van íratva egy lakás, de a haszonélvező nem én vagyok, mik a jogaim?
Jelenleg senki nem lakja. Az én nevemre van íratva, de a szüleim a haszonélvezők. Milyen jogaim vannak ilyen esetben és ha oda költözöm lesz-e joguk engem onnan kitenni?
Vagy teljesen át vagyok verve? :)
Jogod van a lakásban a felújításokat elvégezni, az esetleges adót fizetni és jogodban áll haszonélvezettel terhelten gombokért eladni.
Ezenkívül annyi jogod van, amennyit a haszonélvező engedélyez neked. Ha megengedi, akár ott is lakhatsz.
Mivel lennél átverve?
Pontosan meg van határozva, mik a haszonélvező és a tulajdonos jogai.
Ennyire fasírtban vagy a szüleiddel, hogy nem lehet megbeszélni velük, használhatod-e az üresen álló lakást?
Miért beszélsz hülyeséget?
Nem használhat 1 m2-t sem, ha a haszonélvező nem engedélyezi, mert pl. kiadja valakinek, vagy csak egyedül akarja lakni!
Olvass utána, de addig is ízlelgesd a szót:
Ha-szon-él-ve-ző!
Családon belül ezek általában csak formai dolgok.
Régen sok volt az örökösödési adó, ezért eleve a gyerek nevére vették meg.
Vagy ha a párodtól meg akarsz szabadulni, anyukád elsóhajtja magát és köteles kiköltözni.
Ilyenekre jó ez a felállás.
Plusz nekem véletlenül sem említették, hogy magasabb rendű jogaik vannak vagy hogy ez az egész mit takar. :)
Köszi mindenkinek
"Nagyon jóban vagyok a szüleimmel, de nem szeretnék jogilag kiszolgáltatva lenni nekik."
Most is jogilag kiszolgáltatott vagy. Hiszen ők döntenek a lakás használatáról.
Ha jóban vagy velük, nem is értem, miért nem velük beszéled meg , hogy szükséged lenne a lakásra?
Ha a jogi vonatkozásoktól tartasz, írjatok egy szerződésszerűt, hogy milyen feltételekkel lakhatnál ott.
"Nagyon jóban vagyok a szüleimmel, de nem szeretnék jogilag kiszolgáltatva lenni nekik."
Húha!
Te nagyon nem bízol a szüleidben!
Amúgy ők sem bíznak benned, ezt bizonyítja az is, hogy ők maradtak a haszonélvezők!!
Nyilván jó okuk volt rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!