Melyik az olcsóbb? Most mennyibe kerülhet egy házépítés?
Szerintem venni olcsóbb, az építtetés, elég drága. Főleg az előre nem látott kiadások miatt. A párom jelenleg egy házépítésen dolgozik, azt mondta, hogy az, hogy esett az elmúlt hetekben az eső, az építtetőnek százezres többletköltséget okozott. Mert pl. ki voltak már bérelve a munkagépek, csakhogy állt a munka, mert elsüllyestek volna a sárban. Ilyenekkel pedig nem tudsz előre kalkulálni.
Árajánlatot szerintem próbálj meg kérni, elvére az nem kötelez semmire, megköszönöd és azt mondod, hogy legnagyobb sajnálatodra nem találtad megfelelőnek.
Szerintem meg attól függ. Mi legelőször például telkestől kihoztuk a házunkat 15 millából és 20+ ért eladható. A szomszéd kb. 25 körül építette és 35 körül adott tovább rajta. Most egy félkészet fogunk venni és befejezzük, sokkal kevesebből fogunk kijönni összesen, mintha készen ott egy akkorát vennénk, így MINIMUM 6-7 millióval olcsóbb lesz.
Amúgy lehet én vagyok a butuska, de nem sok munkagépet láttam errefelé építkezésekkor, amik süllyednek a sárban. Ez azért nem egy autópálya építés csak egy ház. A legnagyobb az volt, ami egy nap alatt elegyengette a talajt, utána meg a teherautók, amik hozták az anyagot. Egyiket sem tartotta fel az eső.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!