Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Konnyuszerkezetes hazepites?...

Huron kérdése:

Konnyuszerkezetes hazepites? . Folyt

Figyelt kérdés

- draga, olcso?

- mennyi ido alatt van kesz egy normal haz, kb.

- milyen vastag szigetelessel egyutt centiben?

- ho, hang szigetelese milyen?

2011. jan. 10. 00:13
 1/7 anonim ***** válasza:

Magyarország hatalmas téglamániában szenved, nálunk sokan idegenkednek a könnyűszerkezettől, pedig:

-sokkal gyorsabban kész, ha minden klappol, pár hét

-olcsóbb a négyzetméterár

-ha az alap megvan, több törmelék és szemét nem keletkezik, tehát a kertedet sem bssza szét az építkezés

-sokkal jobb a hőszigetelése

-sokkal könnyebb bővíteni, alakítani

-egy alapkivitelű könnyűszerkezet is felér a hagyományos téglából 40-50cm vastaggal és ugyebár standardban az csak 30

-nem sokszor kell ez, de jó tudni, hogy földrengésállóbb is, mikor a tégla reped, ez nem csinál semmit

-ha szakszerűen kivitelezik (pl ÉME minősített cég) akkor semmivel sem kevésbé tartós, mint a téglaház. Amerikában vannak bőven száz év feletti ilyen házak is.

2011. jan. 10. 08:03
 2/7 A kérdező kommentje:
rengeteg itthoni ceg van, hogyan tudok donteni? Miben kulonboznek? Mire vigyazzak?
2011. jan. 10. 16:10
 3/7 anonim ***** válasza:

Szerintem velük építtess : [link]

A tetőre pedig naptetőcserepet rakjál : [link]

2011. jan. 11. 11:58
 4/7 A kérdező kommentje:

Kossz a tippet!

Viszont (jol latom?) a loglen ceg nem igazan konnyuszerkezetes (ami nem gond), ... nekem a gyorsasag jo(bb) lenne. Teny, nem tudom, milyen gyorsan epitkeznek, megkerdezem levelben!

Illetve :) ha ismered, tudod, akkor valaszold meg, h mennyi ido egy fal felhuzasa, ill kulcsrakesz allapot egy atlagos haznal..?

Konnyuszerk. falat 4 ember 1 nap alatt felhuzza.

2011. jan. 11. 14:37
 5/7 anonim ***** válasza:
Én úgy olvastam 3 hónap alatt elkészül egy ház, ami szerintem kibírható idő.
2011. jan. 13. 12:44
 6/7 anonim ***** válasza:
Ja, majd elfelejtettem. Ha annyira gyorsan kell egy hely, ahol lakni lehet, vegyél egy lakókonténert. Az még talán kevesebbe is kerül, mint építkezni.
2011. jan. 13. 12:47
 7/7 A kérdező kommentje:
A könnyűszerkezetesnél term. tudni kell (nem mondom, hogy rossz vagy bármi), de egy hurrikán könnyen megtépázhatja adott esetben. Számítani kell 10-20 év után a könnyű szerkezetes falban lévő hőszigetelő paplanok cseréjét doh, penész, összemenés miatt. A tartó fa lécekkel elkorhadásveszély van szinten hosszútávon 10-30évenként csere.
2012. júl. 19. 16:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!