Én gondolkodom torzan, hogy fiatal párként szeretném ha elmennénk az országból csakis az ingatlanpiaci helyzet miatt?
"... egy éve vagyunk együtt és bár közösen tervezünk, de nem fogunk amiatt az anyakönyvvezető elé rohanni, a házasság egy meggondolt döntés, és nem anyagi érdekek mozgatják"
Még szerencse, hogy 2 gyerek bevállalásához nem kell meggondolt döntés! Valóban nem, ha a pasit csak sejtdonornak nézed és a gyerekeket kizárólag magadnak tervezed.
Nevetséges és komolytalan az egész eszmefuttatásod!
#22 te nagyon hülye vagy, esküszöm. :D
Szép napot!
Hát ha már ezt a stílust vezetjük be, akkor te vagy a nagyon hülye!
Egy egyéves kapcsolatban már 2 gyerekkel, ingatlanvásárlással tervezel, de a házasságról az a véleményed, hogy az komoly döntés és inkább most nem veszed fontolóra, ... csak a gyerekeket és az ingatlanvásárlást, hisz arról szól a kérdés.
Ha ezt egy kutyának beadnánk, megveszne tőle.
Nem tudom akkor kettőnk közül akkor ki a hülye?
Valóban meddő a vita, további szép napot!
"14: Az a helyzet, hogy sosem volt lakhatási problémánk. Ennek az az oka, hogy teljesen másképp látjuk a világot, és a mostani lakáshelyzetet is nyereséggel tudjuk meglovagolni, egyáltalán nem akadályt, hanem busás jövedelmet nyerünk belőle."
Ne röhögtessél már, mert cserepes a szám :D Egy huszonéves, maximum pár milliós megtakarítással rendelkező nagyjából pályakezdő fiatal hogy húzzon nyereséget ki az emelkedő ingatlan árakból, amikor se befektetni való tőkéje, se kapott / örökölt ingatlanja nincs korábbról?
Értem én, hogy nem lehet mindenkinek pénzügyi diplomája, de próbálj meg kicsit a másik helyzetébe belegondolni.
Ha nem lett volna nekem is óriási mákom, akkor biztos, hogy nem bérelnék a mai piaci árak mellett egy mini lakást (lyukat) havi 100 + rezsiért, de mivel megfogtam az isten lábát a pályaválasztásommal, ezért a 700 nettóból nyilván telik rá. Ha lenne akárcsak távolról is hasonlóan fizető lehetőség vidéken (nincs, bőven utánajártam), akkor én sem szórnék ki évente milliókat más zsebébe, nyugi.
Na de mi a helyzet azzal, aki nem volt olyan ügyes és szerencsés mint én? Mi van azzal, aki havonta 200-at meg 300-at visz haza? A bérek növekedéséhez képest az utóbbi években sokkal jobban drágultak a lakások és erre nem az a megoldás, hogy bevállalsz 3 gyereket a semmire és állambácsi utána ad 10 milliót egy 50-60 milliós új lakás vételárába :D Komolyan ott tartunk már, hogy alamizsnáért kell szülni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!