Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » CSALÓ ALBÉRLŐK! Ti mit tennétek?

CSALÓ ALBÉRLŐK! Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
Anyukámék kiadták a lakásukat egy fiatal párnak. Egy gyerekük van. Megbeszélték, hogy 2 havi kauciót adnak. A határidőnél azt mondták, hogy az előző főbérlőjük még nem fizette ki, de majd a beköltözésre meglesz, viszik. Akkor sem volt meg, azt mondták, hogy feljelentést tettek a volt főbérlő ellen, ahol 1 évig laktak és rengeteg gondjuk volt vele és végül nem adta vissza a kauciót. Ígérgetés dömping volt, a költözéshez pedig apámmal fuvaroztatták magukat, mondva, hogy a költöztető lemondta az utolsó pillanatban. Egy hónap után anyu ment volna az 1. havi díjért, mire elétettek egy papírt, hogy ők elköltöznek Érdre a szülőkhöz, majd fizetik a rezsit és 1 havi kauciót, mert csak most szóltak. Azt mondták, hogy a költözés napján fizetnek. Anyum mire hazaért végig gondolta és próbálta visszahívni őket, hogy ez így nem lesz jó. Kiköltözés előtt 2 nappal legalább fizessenek. Nem vették fel a telefont, nem hívták vissza. Bedobott egy levelet nekik, az letűnt, tehát elolvasták, reakció nem volt. Anyuék lementek a rendőrségre a szerződésükkel, hogy szerintük nem akarnak majd fizetni és talán már a lakást is kipakolták. A rendőr azt mondta, hogy a saját lakásukba nem mehetnek még tanúval sem be júni.30. előtt. Tehát vártak. Időközben a lakó küldött egy sms-t, hogy júni 28án jelentkezik majd és fizet. Mondanom sem kell, hogy semmi telefon stb. nem volt. 30án hatósági tanúval bementek a lakásba. A kulcsok a panelban a küszöbre voltak dobva. A kapukulcs és a postaláda kulcs le volt szedve róluk. Bementek, a lakás egy merő retek volt, a wc szaros. Vezetékek összevissza levágva és a berendezésből is hiányzott pár dolog. A rendőrság azt mondta ma, hogy a bíróságon kell feljelentést tenniük, náluk nem lehet. Rezsit stb. nem fizettek. Azt hazudták, hogy a NEO FM nél biztonsági főnök a pasi, a nő üzletkötő. A Neo FM-et felhívtuk 2 hónapja kirúgták, nem volt soha főnök. Megadták az új munkahelyük elérhetőségét, de már onnan is kirúgták... Apu ezek után felkereste a régi főbérlőt, aki elmondta, hogy 5 hónapot laktak ott. Kauciót neki sem adtak és 250ezer ft kárt csináltak neki, ellopták a TV-jét és étkészletét. Bocs, hogy hosszú lett, de mérges vagyok és remélem, aki elovassa, nem dől be nekik. a nő 29 éves, a pasi 30 feletti és egy 3 éves kislányuk van. Álom lakónak tűnnek, de nem azok!!! Hogy intézzük el, hogy legalább a rezsijüket kifizessék?
2010. júl. 1. 01:13
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Az én szomszédom is megjárta, nem is egy lakóval. Lakbért fizettek, számlákat nem. Most összevonta a lakbért és a számlákat és egyszerűen úgy kéri a díjat.Sajnos, a koszt, rombolást nem tudja kivédeni, de lehet írni feltételeket, pl havonta bejelentésre megy a tulajdonos ellenőrizni.
2010. júl. 3. 15:30
 12/16 anonim válasza:
Én szarrávertem volna őket.Egyszerűen nincs törvény,ami megvédene,és ez nem csak erre az esetre érvényes.Nekik is meg kell tanulniuk,hogy ilyet nem lehet büntetlenül csinálni.Egy kiadós verés,és egy kis fenyegetés után sztem fizettek volna mint a katonatiszt.Egyébként igen,Ti is elbaltáztátok,
2010. júl. 16. 10:04
 13/16 anonim ***** válasza:
Veressétek ki a szrt is belőlük verőlegényekkel...
2010. júl. 17. 09:22
 14/16 A kérdező kommentje:
ja... a verőlegényeket is én fizessem... :))
2010. júl. 17. 15:30
 15/16 anonim ***** válasza:
Megyeri Gábor?
2011. febr. 4. 07:18
 16/16 anonim válasza:
a kérdés kiíróját letiltotta a gyakori kérdések üzemeltetője, de üzeni, hogy igen, Megyeri Gábor és legyenek vele óvatosak, ha összefutnak vele!!!!
2011. febr. 4. 22:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!