Vegyestüzelésű kazán?
A "Hűha" az stimmel, de nem tolok semmit, csupán 1973-ban építettem egy házat egyedül, akkor még az ismereteket úgy kellett összeszedni, és
csináltam egy olyan fűtést, ami ma is megállja helyét, a kéményseprő csak azért látogatott meg, mert a kollégák mondták neki nézze meg!!! "Ő még
ilyet nem látott!", gondoltam esetleg segítek azokon akik, küszködnek, nyilván nem azoknak akik már belehaltak!!!!
Az egyik fórumon egy hölgy 40 kérdésére, 150 választ kapott, megpróbáltam felvenni a kapcsolatot, nem sikerült, sőt kitiltottak, mondván ez az Ő dolguk!!!! Egyetlen esetben kerültem kapcsolatba, olyannal aki tanította, de otthon a felesége fűtött, egy négyaknás kazánban fával,és megbeszéltük hogyan lehet fával fűteni, örömmel konstatálta tökéletes lett a fűtése,
kapott is a tanítványaitól, hogy nekik nem így tanította!!!!!!
SZÉN fűtéses ház tulaja egyszer hívott fel, a kétaknás kazán majdnem felrobbant, pedig azzal kezdtem nem fog menni, de Ő is abban bízott, hogy
az Ő kazánja legjobb a világon, csak amit nem értettem, hogy mi a gondja!!! Na jó hát 76 évesen már nem akarok senkit megtanítani hogyan
FŰTSÖN, repülőgépem nem lesz, ha úgyis le akar valaki zuhanni, nem erőltetek egy egyszerűbb motort, hogy az erőművek ne szennyezzék a
környezetet, rábízom arra 150 mérnökre aki megalkotta a Pécsi erőművet, remélve hogy a dánok már meghozták a "FÜSTSZŰRŐT", így már környezetbarát,
de hát kísérletezünk és ha nem sikerül van mit javítani!!!!
Ahogy egy igazgató kezdte éves beszámolóját:
"Vannak még hibák, már sok mindent kijavítottunk majd ezeket is kiküszöböljük!!!!!
Megértettem a két anonim választ, van ilyen, hogy ennyire telik, végtére is köszönöm mert ezekből is lehet tanulni!!! Másrészt nem írhatom oda, hogy ki olvassa a cikkeimet, mert az a tapasztalatom, mindenhol van még hiányosság!!
Térjünk a tárgyra, folytatom az eredeti cikket: Milyen kellene, hogy legyen egy jó kazán, de nevezzük inkább HŐCSERÉLŐNEK, ez jobban meghatározza a funkcióját!!!!!
Van egy ajtó az alján, ahol a salakanyag kiszedhető, erre kell egy primer huzat szabályozó, amit mm-es mozdulatokkal lehet állítani,hisz ehhez kisujjnyi huzatnál nagyobbra nincs szükség! Ezt beállítani, akkor kell, amikor meghatározzuk, mennyi éghető anyagra van szükségünk, X hőfok
eléréséhez!!!!!
Van egy ajtó a kazán közepén, ahol berakjuk a tüzelőt, van rajta egy szekunder szabályozó, ami szintén finoman állítható, amivel beállíthatjuk
az égés minőségét, a tiszta KÉK lángot!!!!!!!
A kazánokra tesznek felülre egy további ajtót, ez a viz-zsákok takarítását
teszik lehetővé, ami amúgy csak egy felesleges koromfogó!!!!!!
Még egy trükköt alkalmaznak a kazángyártók, egyre vastagabb lemezből csinálják a tűzteret, egyszer azért, hogy ne égjen át hamar, másrészt
azért, hogy ne robbanjon fel!!!!!! Pici bökkenő van, a hőátadás rosszabb,
a vastagabb lemez tűz felőli oldala kikagylósodik és átég, másrészt a robbanást visszatartó lemez nem létezik, legfeljebb nagyobbat szól,
jobban összedönti a házat!!!!!!
Van még egy csodaszer, a kémény kivezetés, a kazán tetején van, de legalábbis felül, ezzel a megoldással a FELESLEGES MELEG a kéménybe vezethető, mert ha nem robban fel a kazán, a meleg kémény tüze csak leégeti a házat!!!!!!!
Ez a pár dolog a szenes fűtésekre vonatkozik, a fával való fűtés picit
másabb!!!!!
Berakunk néhány vékony fát, sok levegővel meggyújtjuk, majd addig rakjuk a tüzet, míg elérjük a 300°C-t, ekkor fejlődik a másodlagos gáz,
SZÉN burokban HIDROGÉN és OXIGÉN, (CO) amit célszerűen a szabadba engednek, mert ha eléri a 605°C-t robban, viszont ha valaki olyan gyújtó lángot tud biztosítani amikor még kis mennyiségben elég, jó fűtése lehet!!
Én természetesen ezt a kísérletezést nem ajánlom!!!!!!!!
Tényleg úgy írok, mert családi tragédiáknál az egy is sok!!!!
Amikor a motorról írtam, hetente hullottak a kis gépek, igaz akkusból csak az az egy, ami a leendő üzem felavatására érkezett volna, és mos azt figyeltem mikor jönnek rá, hogy mi a baj!!!! Van azonban tanulság is, amikor arról írtam, hogy a pici motor, hogyan fejt ki nagy erőt, azt írtam , ha a fociban a hátvéd felrúgja a csatárt, büntetik, ha viszont picit meglöki, biztosan hasra esik, ma már ezt is lefújja a bíró, talán olvasta a cikket!!!!
16/16 elfeledkezett valamiről, a folyamat úgy van, hogy a tüzelő ég, ezt huzattal lehet módosítani, csak nagy huzatnál a kéményen távozik sok meleg! Azért van ez, mert a kazánnak fel kell dolgozni a meleget, azaz meleg vizet kell csinálni, ha ez tökéletes ami ritka, akkor ezt a hőt át lehet vezetni a
puffertartályba, de a puffer is energiát igényel és a tárolásnál is van veszteség, tehát az igazi kérdés az, hogy egy rendszer hogyan áll össze, mekkora kazán, mekkora puffer?
Lényegében nem tolok semmit, csupán óva inteném azokat, akik még ma sem fogták fel, hogy ez egy hetedik általános iskolai anyag, amiből megtudható mi a FŰTÉS!!!!!
Ami manapság még foglalkoztatja az embereket, hogy az ősember is így TÜZELT
a barlangban, miközben energiáról, energiatakarékosságról "MESÉLNEK!!!", miközben piszkosul pocsékolják az energiát!!!!!
Egy újdonságról számolnék be, az utcát tele rakták barna kukákkal,
ezekbe ételmaradékot gyűjtenek ELVILEG, gyakorlatilag mindenki mindent belerak!! Eddig úgy hívták, hogy moslék, volt hozzá feldolgozó, úgy hívták, hogy disznó, nagy sertéstelepeken és házaknál is, az ételmaradékot ezek
újrahasznosították, hús lett belőle, kolbász, stb. mondjuk energia!!!!!
Most két hete itt bűzlik az ablak alatt, ha kinyitod, hogy valamit beledobjál, millió muslica kel életre, ezt még a húsipar nem tudja
feldolgozni, a MOHU igen, lesz belőle energia, annyi bizonyosan, amennyi energiát belefektetnek, és még nyereség is lehet belőle, Szabolcsban,
hasonló módon már állítanak elő energiát, egyenlőre a kutyának nem kell!!!
Már sok hasonló kísérleten vagyunk túl, leginkább sikertelenül, mert ha
valaki picit figyeli a dolgokat, tanulhat, vagy tanulhatna belőle, de ez sem megy alap ismeretek nélkül!!!!!! (77 évesen(ezt az asszony számolja!)
Túl vagyok néhány kísérleten, amik szerencsére nem velem történtek meg!!
Tisza szabályozás- Elszikesedett az alföld!
Duna szabályozás, árvízvédelem- Sivatagosodik a Duna-Tisza köze!!!!
A vizek gyors lefolyása miatt, vízhiány- Atomerőmű hűtése!
Akku gyár próbaüzem- Túltermelés miatt leállítás! (jó pár még el sem
indult!!!! Akkus autó, III. nekifutás, repülőgép lezuhant, bemutató előtt!
Fűtés nyesedékkel- Amennyi energiával összegyűjtik, nem hoz annyi hasznot!Ez csak néhány "kóstoló" abból, amiből semmi sem lett eddig, de ne adjátok fel, mert a TI jövőtök még előttetek van, nem kéne visszafelé menni!!!!!
Csak úgy emlékeztetőnek felsoroltam párat, megérné utánanézni a többi
baromságnak is mielőtt minden tönkremegy!!!!!!!
TOLJÁTOK vagy HÚZZÁTOK, nekem már mindegy, azaz mégsem, a pécsi
orvos képzéshez hulla kell a TANULÁSHOZ, OTT még VAN EGY LEHETŐSÉGEM,
hogy a JÖVŐTÖKÉRT VALAMIT TEHESSEK!!!!!!!
Ha az írásaim feleslegesek, biztosan lesz aki TÖRLI !!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!