Régi vegyestüzelésű kazán rendszerére vízteres kandallót lehet kötni?
Semmi gond köszi hogy válaszolgatsz.
Igazából ez érdekel hogy mennyire macerás és költséges. Mit kellene a kandallón kívűl a lakásban beépíteni gondolom kell egy keringető szivattyú is
Lebeszéllek róla,a fatüzelés nem a lakótérbe való.
Mindig hordhatod be a fát amit ráraksz,ami kimarad abból előjönnek az áttelelő bogarak,állandó kosz van ott ahol a kandalló van,ha nem a legszárazabb a fa akkor befüstölsz a házba,hamuzáskor szintén a lakótérbe megy a por,egy 25-30 KW-os kandalló jó nagy zajjal működik,míg a kazánt nem hallod a pincében max a keringetőt,egy jóféle kazán pedig mindig jobb hatásfokú mint egy vízteres kandalló.
Inkább vegyél új kazánt.
Rendben,csak a saját tapasztalatom írom.
Egy Edilkamin Idro 70-em van a nappaliban és ANNYIRA megbántam a sok pénzt amit ráköltöttem,betét,felépítés,szerelt kémény,zárt rendszerről nyílt rendszerre átállás.Messze nem tudja azt amit a régi,70-es években hegesztett egyedi (már hasas) kazán.Szégyen szemre visszatértem ahhoz és nyílt rendszerben használom,még így is jobb.
Látványnak ezerszer jobb a kandalló,de a sallangok..
Na mindegy,én előbb vinném a kazánházat a ház mellé így utólag visszagondolva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!