Miért van olyan meleg az emeleti szobában?
Figyelt kérdés
Estére már 32 fok felett szokott lenni. Mit lehet tenni ellene? És nagyon poros a levegő. Mit lehetne tenni, a rendszeres porszívózáson kívűl?2010. jún. 29. 20:43
1/5 anonim válasza:
A meleg levegő felfele száll és a tető is tűzi a nap. Ez minden házban igy van.
2/5 anonim válasza:
este is tűzi a nap ? xĐĐ
amugy az igaz,hogy a meleg levegő feláramlik
3/5 BlackSword válasza:
A meleg levegő felfelé száll, a szerkezet meg megtartja a hőt, és éjszaka amikor a kinti levegő hőmérséklete alacsonyabb, akkor a levegő a magasabb kinti nyomás hatására is befelé megy...
A rendszeres porszívózás hasznos... HA kertes házatok van, akkor ültetzni kell a háztól dél, délnyugatra fákat... Hosszú idő, de utánna árnyékolni fog...
4/5 anonim válasza:
A tetőtér építésekor kellett volna tenni: légrést hagyni a tetőfedés és a hőszig/fólia között, olyat, amiben függőlegesen tud mozogni a levegő (magyarán a cseréplécek közti hézag nem jó). így a túlmelegedett levegő mindig ki tudna áramlani onnan, ahelyett, hogy a te fejedet főzné. A beáramló hűvösebb meg alulról kicsit még hűtené is a fedést. Ha nem készül tetőcsere a közeljövőben, akkor ezzel elég nehéz bármit kezdeni :(, az én szobám is ilyen. Szellőztess sokat, főleg este meg amikor hűvösebb van, meg árnyékold az ablakokat, lehetőleg kívülről... vizes lepedőt szoktak még ajánlani, de én azt nem próbáltam még...
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Délnyugatra pont nem tudok fákat ültetni és a tetőteret a közeljövőben nem akarom átépiteni.
2010. jún. 30. 10:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!