Gázpalack magasabb nyomáson, mit lehet tenni vele!?
A fürdőszobába gázkályhát / PB gáz hősugárzót használunk.
A palackot most csütörtökön cseréltem a mozgó árusnál, autónál.
Tegnap próbáltam felszerelni, de mikor megpróbáltam megnyitni, bekapcsolni a hősugárzót, hatalmas lángon lobbant el.
A nyomás csökkentő meghibásodására gondoltam, ezért megpróbáltam a palackot egy gáztűzhelyen is, de ott is túl erősen távozott a gáz, ezért nem tudott égve maradni.
Mivel van másik tartalék palackunk azzal is megnéztem, azzal mind a kettő berendezés hibátlanul ment.
Előfordulhat olyan hogy túl töltik a palackot, vagy esetleg hibás lehet a palack szelepje?
Illetve ilyenkor mit lehet tenni vele?
Jelenleg kiraktam a házból hátra a műhelybe, ahol hűvös van, és nem tud nagy kárt okozni. :-)
A fólia sértetlen volt rajta, sőt meg is van, a sorozat szám miatt ha kellene.
Sziasztok, a mai reggel kicserélte a palackot, egy hasonlóra. :-D
A szomszédot kérdeztem, adott egy szabályozható, öngyújtós disznó pörzsit, begyújtottuk és elkezdtük engedni.
1-2 percig az is szenvedett, pl. elaludt, aztán szabákyosan kezdett égni.
Szerinte kis levegőt is kaptam a gáz mellé, ami könnyebb súlyú... így előbb és nagyobb sebességgel távozott némi gázzal.
Az imént hívott és beszéltem a Flaga (töltő üzem) ügyfél szolgálatával.
Először is elnézést kértek a kellemetlenségért.
Majd elmondta, hogy sajnos egy olyan szériát sikerült kifogni, ami nem megfelelően lettek nyomás tesztelés után gáztalanítva, azaz légmentesítve, és így töltéskor egy palacknyi "levegőt" is ki kell fújnia ezért ezért éget úgy ahogy.
Ha ilyen problémás palack van, akkor kilehet egyből díjmentesen cserélni, vagy ha nincs rá mód (lásd pl. nálunk mozgó árus heti 1 alkalommal), akkor szabad téren, ahol nem okozhat gondot, pár másodpercre meg kell nyitni a palackot, hogy a levegőt a tetejéről kifújja.
Ez utána gond és szenvedés nélkül lehet használni.
És köszönöm a Flaga ügyfél szolgálatának, hogy ilyen gyorsan válaszolt adtak. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!