Gázpalack magasabb nyomáson, mit lehet tenni vele!?
A fürdőszobába gázkályhát / PB gáz hősugárzót használunk.
A palackot most csütörtökön cseréltem a mozgó árusnál, autónál.
Tegnap próbáltam felszerelni, de mikor megpróbáltam megnyitni, bekapcsolni a hősugárzót, hatalmas lángon lobbant el.
A nyomás csökkentő meghibásodására gondoltam, ezért megpróbáltam a palackot egy gáztűzhelyen is, de ott is túl erősen távozott a gáz, ezért nem tudott égve maradni.
Mivel van másik tartalék palackunk azzal is megnéztem, azzal mind a kettő berendezés hibátlanul ment.
Előfordulhat olyan hogy túl töltik a palackot, vagy esetleg hibás lehet a palack szelepje?
Illetve ilyenkor mit lehet tenni vele?
Jelenleg kiraktam a házból hátra a műhelybe, ahol hűvös van, és nem tud nagy kárt okozni. :-)
A fólia sértetlen volt rajta, sőt meg is van, a sorozat szám miatt ha kellene.
#1: normál gáz palack amit eddig is vettem, szóval nem hiszem.
#2: 1 jó napot állt előtte, mielőtt rákötöttem volna, a kocsin is állva volt, bár megdöntötte mikor leemelte róla.
Ha esetleg valami ilyesmi a gondja, akkor mit lehet lehet kezdeni vele?
Lehet hülén fog hangzani, de nincs szoba mérlegünk. :-D
Konyhai mérlegnek meg nehéz lenne a palack. :-)
Megnyitni, szabályozatlan nem merném, akkor inkább így marad míg ismét erre jár a mozgó árus, jobb a békesség, mielőtt meglepi lenne.
#8: azért ahhoz nem vagyok tökös. :-D
#9: de először 15 fokba próbáltam meg, ami közel van a 20 fokos ideálhoz.
Nagyon hidegben, kifogyó palacknál lehetne olyan gond, hogy nem jön ki a gáz, mert alapból hideg van, plusz ahogy csökken a nyomás, úgy csökken a palack hőmérséklete is.
Ahogy korábban írták, ezért szokták pl. disznótoron, meleg-vízbe állítani. (ami amúgy nem túl szerencsés.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!