Konvektor Piezo-ja miért nem ad szikrát?
Figyelt kérdés
Ha kiveszem a helyéről a fekete nyomógombos részt, saját vezetékével 1cm-es szikrát is ad. Akármilyen fémet vagy másik porcelánbetétes szikrázót kötök a végére, akkor is ad szikrát. Amint visszateszem a helyére, semmi. Elvileg mindenhol szigetelve van a vezeték, nem ér hozzá semmilyen fémhez, csak ahol kell. A piezo oldalán van az a kis oldalra kiálló vékony drót, az ugye alapból nekiér a konvektor CR6-os szelepének oldalához, mikor a helyére van téve. De ennek így is kell lennie, nem? Ott ahol nekiér, nagyon pici szikrát látok nyomkodáskor. De a drót végéig, vagyis az őrláng fúvókájáig már nem jut el az áram. Mi lehet a baj? Köszönöm, ha elolvasod, és ha segítesz!2018. dec. 13. 14:54
1/4 A kérdező kommentje:
FÉG 8.50 parapetes konvektorról van szó. Nem túl régi, alig használt. Egy ideig működött, aztán lejött a drót a porcelános alkatrész végéről. Visszatettem, de onnantól semmi szikra. Másik piezoval is próbáltam, ugyanazt csinálja. Míg a helyén van semmi, amint kiveszem onnan, és úgy nyomkodom, abban a pillanatban ívet húz.
2018. dec. 13. 14:57
2/4 anonim válasza:
Próbálj meg rátenni egy csík szigetelőszalagot arra a kiálló fémdrótra, mert biztosan az földeli le.
3/4 anonim válasza:
Le testelődik, ennyi az egész. Mikor kiveszed a konvektorból, elválasztod a testponttól, ezért szikrázik.
4/4 A kérdező kommentje:
Megoldodott,köszi! Csak nem értettem,mert műanyag keretben volt,de a szigszalag bejött.
2018. dec. 13. 18:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!