Milyen okok miatt nem adhat szikrát a konvektor?
a szikra nem szelepen keresztül megy.
viszont az elkoszolódás lehetséges. A szikra két végpont között keletkezik. A két végpont esetleg elzsírosodhatott, vagy valamiért eltávolodott egymástól.
A külső burkolattal elmozdíthattad/leeshetett az a drót,ami a nyomkodógombról leviszi az áramot/szikrát.
A szikráztató egy szigetelő porcelánnal bevont kb. 2mm-s rézdrót.Ehhez kivülről csatlakozik egy drót ami a nyomkodóval összeköti. A konvektor belsejében úgy kellene állnia,hogy ahol az őrláng van,attól legyen a belső vége 4-5 mm-re.Ez el szokott égni,koszolódni,a porcelán elrepedhet.Lehet kapni,5-600 ft,10perc kicserélni,tényleg jó volna hozzáértő.
Az is lehet,hogy csak tisztítani kellene.
A kérdés ősrégi, ezek a konvektorok lassan kikopnak DE pont ezért még mindig aktuális.
Nálunk a generátor (amit nyomkodunk) és a szikrázó (bent a konnektorban) közötti drót szigetelése elöregedett.
Sötétben lehetett látni, hogy itt-ott halvány fény (szikra) derengett amikor kattingattam.
Eltávolítottam a drótot a burkolattól (néhol kitámasztottam papírzsebkendővel) - AZONNAL jó helyen szikrázva begyújtotta az őrlángot.
Az 5-ös vagyok.
Nyilván a konnektor helyett konvektort akartam írni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!