Hőszigetelt ablak, ami nem hőszigetel?
Mégis honnan tudjuk, hogy a te ablakaid hőátbocsátási tényezője mennyi? Még azt sem írtad le, hány réteg üveg van...
Az én ablakom valami 4 centi vastag az üvegnél (csak szemre mondom), 3 rétegű, valamilyen gázzal töltött, 0.5-ös az üvegrésze, a fáját nem tudom. Az előző hőszigetelt ablak volt valami 1.3-as? Nem tudom, de gyenge volt, azért is cseréltük.
A tied nyilván nagyon gyenge. Persze az enyém is érezhetően hideg és párásodik is kicsit, mivel nem száraz a levegő, kint pedig jóval hidegebb van, mint bent. Ez ilyen.
Attól, hogy faablak, lehetett benne argongáz, ha modern. Jó szemed van amúgy, hogy megállapítod a 8 mm-t, de nem kötekszem. Azt jól írták, hogy elengedhette a töltetet. Ha 30 éves az ablak is, akkor 100%, hogy nem jó hőszigetelő már.
De azt se felejtsük el, hogy a mostani ablakok 1,15 U értéket kell, hogy tudjanak, maga az üveg 1,00. Egy jól szigetelt fal pedig 0,24-et tud. Tehát legjobb esetben is jóval hidegebb az ablak, mint a falak.
Nálunk is modernek a nyílászárók, idén cseréltük, a nagy üvegfelületek itt is sugározzák a hideget. Ezért is van alattuk a fűtőtest.
Egy régi ablak hőátbocsátása pedig akár 3-4 is lehet. Tehát nem kell meglepődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!