Használatba vételi szerződésem szerint a tulajnak havi egy alkalommal joga van egyeztetett időpontban a lakásba bejutni. Hétvégén a lakást nem lakom és észrevettem, hogy bejár titokban. Mobil riasztó beszereléséről köteles vagyok tájékoztatni?
Szerintem nem cseréltethet zárat, mivel az nem az ő tulajdona. Ehhez kell a tulajdonos engedélye.
Ha mobil riasztóról van szó, amihez nem kell fúrni-faragni, azt felszerelheted.
Ha a tudtod nélkül megy be a lakásba, az magánlak sértés - még akkor is -, ha az ő tulajdona.
Szerintem először beszélj vele, említsd meg a jogi következményeit annak, ha valami eltűnik a lakásból.
Mobil riasztó beszereléséről nem kell, hogy tájékoztasd, ez szerintem egy jó megoldás.
Jó ötlet a mobil riasztó, ha nincs otthon napokig? Szerintem nem... Ugyanis nem biztos, hogy a szomszédok tolerálni fogják a napokon át tartó vinnyogást.
A zárak cseréjéhez joga van bérleti szerződés esetén is. Tegye meg.
A problémám az,hogy különleges zár van az ajtóban,sajnos nem tudok zárat cserélni.
Amennyiben jelzek a tulaj felé,hogy ne járkáljon be,le fogja tagadni,mivel gondosan figyel,hogy ne vegyük észre.
Pár apró csapda jelzi csak,hogy bent járt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!