Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Nagyon fontos, Milyen védelmi...

Nagyon fontos, Milyen védelmi vagy RIASZTÓ-RENDSZER lenne nekünk megfelelő?

Figyelt kérdés

A kutyánk már nincs velünk, ezért most felmerült bennünk, hogy kellene valami riasztórendszer.

Vidéken élünk, és bár sok ház van körülöttünk és több helyen kutya is van, ennek ellenére több helyről simán be tudnak jönni, mert van ahol pl. üresen áll a ház. Ráadásul sok a fa,bokor akár napközben is megközelíthető, ha valaki nagyon ügyes.

Most ugyan nincs probléma, mert gyakorlatilag állandóan itthon vagyunk, de nyilván nem lesz ez mindig így.

A környéken már történtek lopások és jelen van egyfajta elszemtelenedett kisebbség, akik gátlástalanul visznek mindent, amin megakad a szemük.

Tudni kell, hogy nekem fogalmam sincs az egészről, hogy egyáltalán miként működnek ezek a rendszerek.

A házunk kétszintes, sok ablakkal.

Két falat is mondhatni beborít az ablak, ezek nem nyitható, hanem sok kis négyzetből álló fix ablakok. Tehát két hatalmas téglalap ablak, közte pár fa léc vagy ilyesmi ez határolja kis négyzetekre. El nem tudom képzelni, hogy ehhez mit lehetne beszerelni, mert ez nem nyitható, hanem simán betörhető.

Az, hogy rácsokat szereljünk fel nem tudom mennyire lenne megoldható...

Milyen lehetőségek vannak, ti mit ajánlotok?

Esetleg előfordult-e már veletek, hogy betörtek hozzátok de a riasztó-rendszer működésbe lépett és ez mentette meg az értékeiteket? Milyen fajta rendszer volt?

Mekkora kiadásra kell számítani? Nem állunk túl jól ezért valami megfizethetőre gondoltam, bár fontos, hogy azért megbízható legyen!

És melyik a jobb,ha csak hangosan jelez vagy ha a rendőrségnél vagy hogy van ez?

Nagyon szépen köszönöm! Már egy keveset utána olvastam, de nekem ez annyira semmitmondó. HOgy van egy cég és leírja a rendszerét. Most én abból nem tudom, hogy az mennyire számít jónak vagy, hogy valóban beválik-e.

2010. nov. 9. 07:26
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Kétfélét tudok elképzelni: mozgásérzékelők az érintett helyiségekben (ahol be lehet jutni), vagy nyomásérzékelős rendszer (ez akkor jelez, ha betörnek egy ajtót, ablakot, kinyitnak egy ajtót, ablakot).

Természetesen az a jobb, ha a rendőrségre be van kötve, de az pénzbe kerül. Elég szerintem, ha a helyszinen riaszt.

De van olyan lehetőség is, hogy a készüléket rákötöd a telefonkábelre, és riasztáskor az automata tárcsázza a megadott számokat sorban és automatán bemondja, hogy itt és itt betörés van folyamatban. Nálunk erre a rendőrség és a saját mobiljaink vannak rákötve, ezzel kénytelen foglalkozni a rendőrség, de mégse kerül havi dijba.

2010. nov. 9. 07:36
 2/7 A kérdező kommentje:
Ez nagyon jól hangzik! Ha megkérlek leírnád nekem, hogy ki foglalkozik ilyennel, nektek kin csinálta? Illetve nagyjából mennyibe került? Ha gondolod írhatod privátban is, de ha nem szeretnél válaszolni azt is megértem. A válaszodat köszönöm.
2010. nov. 9. 07:46
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Egy riasztó mindenképp jól jön, de akkor kellett volna kiépíteni, amikor a házatok épült, mert így bonyolult lesz. Sok bontás, vésés. Léteznek ugyan vezetéknélküli megoldások is, de azok kevésbé hatékonyak.

Nekünk a helyi szolgáltató rendszere van, ami áll egy központi egységből, két vezérlő egységből és mozgásérzékelőkből (minden helységben), valamint a bejárati és a garázskapun nyitásérzékelőkből. Távfelügyeleti rendszer van, ha riaszt, akkor jönnek (nem a rendőrség). De van pánik gomb is, ha mégis megtámadnának, 5 percen belül itt vannak.

Havonta 1900.- a díja, de ha téves riasztás van, akkor külön számláznak (macsak bent marad, huzat felborít valamit stb.).

A központi egység egyébként akkumulátorról is működik, így ha nincs áram a rendszer akkor is éles. Ha a ház beriaszt, mikor nincs itthon senki, akkor a 3 előre megadott telefonszámot hívják és elmondják, hogy riasztás volt, észleltek-e valamit, vagy sem.

Javaslom, hogy interneten keress a lakhelyed környékén ilyen szolgáltatót és velük szereltesd, mert a Praktikerben kapható gagyik nem jók semmire.

2010. nov. 9. 08:23
 4/7 A kérdező kommentje:
Rendben, hálásan köszönöm! Mifelénk elég gyakori az áramszünet, de ha létezik ilyen megoldás is akkor az nagyon szuper.
2010. nov. 9. 08:29
 5/7 anonim ***** válasza:
Első ismét. Hát mindenképp a lakhelyed környékén kéne keresned céged, nézz a neten, vagy a helyi újságokban biztos hirdetnek. Nálunk pl. a Hörmann garázskapukkal foglalkozó cég csinálja. Aztán ők el tudják mondani a lehetőségeket és az árakat. Az árakban óriási szórás lehet, olyan, mint pl. szobafesrő árat kérdezni... Függ a megoldástól és a cégtől.
2010. nov. 9. 08:57
 6/7 anonim ***** válasza:

En eloszor is az uzletet neznem meg, ahol arusitjak, mivel lehetseges, hogy Ok fel is szerelik pl.,

Tehat ugyanugy, mint amikor egy nagyobb htb.gepet vasarolsz, ott kijonnek es beallitjak azt, tehat eltudom kepzelni, hogy amikor megvasarolod, akkor kiszallitjak es beszerelik pl.

2010. nov. 9. 09:30
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Utána fogunk nézni itt a városban és egyeztetünk velük, aztán kiválasztunk valami megoldást.
2010. nov. 9. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!