Sima ablakuveg semmikepp nem jo?
Regebbi,10 eves kb ,csinaltatott fakeretes hoszigetelt ablakok.Par ev utan mar a ket uveg kozt megjelentek a foltok,azaz,hiaba pucoltam a ket oldalat,kozepen foltos maradt.A konyhaban pedig meg a zsirpara vagy mi is beszallt,csunya.
Nem tudom hany ev erre a jotallasi ido,de luxus parevente csereltetni bennne a hoszigetelt uveget.
Ezert arra gondoltam,csak sima uvegre csereltetem.
Hulyeseg volna..Tudom,hogy mar elavult,nem tartja bent a meleget,es nincs hangszigetelese.
Mondjuk ennek se,ugyanugy hallom,az utcai zajokat...
10 év után már semmilyen jótállás nincs rá. Viszont nagyon rossz minőségűek, ha párásodik két üveg között, ez gyakorlatilag nem is az ablak, hanem az üveg hibája (a két tábla rossz minőségű üveglécezése). 20-30-40 évet simán bírnia kellene.
Sima üvegre cserélni butaság, míg egy sima üvegtábla hőátbocsátási tényező 5-6 körüli, addig egy hőszigetelt üveg 1,0 W/m2K-t tud. A sima üveg... olyan, mintha nem is lenne. Főleg, ha hőszigetelt a falad, akkora lesz a hőátbocsátás különbsége, hogy nem lacsapódni fog rajta a pára, hanem ömleni rá, még talán meg is fagy rajta.
Viszont ha hangszigeteléssel is bajod van, a leírtak alapján szerintem érdemes lenne kompletten ablakot cserélni, nem a legolcsóbb konstrukcióra, mert valami nagyon nem oké. Egy faablak ára többszöröse a műanyagénak, jobbak is a tulajdonságai, de ha nem tudod normális minőségben megfizetni, akkor talán érdemes lehet mégis műanyagban gondolkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!