Milyen színezőkkel tudom kikeverni a fehér diszperziós festékből a narancssárgát? (tudom, nem egyszerű mutatvány)
A feltett kérdés narancssárga kikeverése FEHÉR DISZPERZITBŐL, nyilván nem boltban, otthon, sok válasz nem erre vonatkozik!
Sajnos a pontos választ nem tudom, én kétszer akartam a konyhát narancssárgára festeni, de először piros lett, másodszor piros-világos barna. Nemsokára ismét próbálkozom, ha sikerült jelentkezem.
Megvan (az egyik) megoldás: az OBI-ban vásároltam 2,5 l-es, izzó homoktő, angolul Heart of Tibet (narancssárga) színű Dulux "A Nagyvilág színei" matt, latex emulzió fal- és mennyezetfestéket.
Ez egy meglehetősen erős narancssárga szín, világosabb árnyalat előállításához kb. 2 litert összekevertem 3l Dulux Classic White festékkel.
A keverés során nem történt színváltás, maradt a narancssárga.
A kívánt narancssárga színárnyalat előállításához célszerű a fehér festékhez fokozatosan hozzáadni az izzó homoktő narancssárgát.
A festéket kevés vízzel hígítottam, egy 20 négyzetméteres szoba egyszeri kifestéséhez kb. 4l festékre volt szükség.
Más megoldással is lehet kísérletezni, de ha a fenti festékek elérhetők, ez a gyakorlatban kipróbált módszer nem okoz meglepetést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!