Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Milyen színezőkkel tudom...

Yuda kérdése:

Milyen színezőkkel tudom kikeverni a fehér diszperziós festékből a narancssárgát? (tudom, nem egyszerű mutatvány)

Figyelt kérdés
2010. jún. 19. 18:19
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
te meg értsd meg, hogy a narancssárgától narancssárga lett. Lehet, hogy van egy csomó fajta, én nem emlékszem,hogy mi volt a fajtája, a festők hozták, szép erős narancssárga volt, én öntöttem bele ők pedig keverék, amíg megfelelő nem lett a szín. Ennyi.
2010. jún. 21. 19:05
 12/18 anonim ***** válasza:
Mi bementünk a festékboltba, az ezerféle színmintából kiválasztottuk, hogy milyet szeretnénk, és helyben kikeverték nekünk. Azért is praktikus, mert a színmintán már azt látod, hogy milyen színű lesz a falon megszáradva, míg ha saját magadnak kevered tapasztalat nélkül, nem biztos, hogy pontosan tudod, mennyit világosodik a festék száradás után.
2010. jún. 21. 21:24
 13/18 Lilla73 válasza:
Valóban kevernek ki színt, ráadásul van egy skála, amit ha megtartasz akkor az alapján bármikor kikeverik újra és újra. Ráadásul attól is függ a szín, hogy mennyire mész narancssárgát szeretnél. Mi piros és sárga festéket vettünk és először egy literrel kísérleteztünk - ezt a falon is kipróbáltuk. Utána csak fel kellett szorozni az egész vödörhöz. És nem lett rózsaszín a falunk, a sárgával ellensúlyoztuk. Én most épp barack színt szeretnék kikeverni. Azt olvastam, hogy ahhoz is ez a két szín kell majd, csak más arányban kell keverni. Meglátjuk.
2012. jún. 7. 09:02
 14/18 Lilla73 válasza:
Bocsi, az a mész narancssárga csak narancssárga.
2012. jún. 7. 09:28
 15/18 Lilla73 válasza:
Már csak azt nem értem, hogy kétéves kérdést miért hoz fel frissnek ez az oldal. Azóta gondolom rég megoldottátok és nagyon szép narancssárga lett! :-)
2012. jún. 7. 09:29
 16/18 anonim ***** válasza:
Citromsárga majd piros=narancssárga
2012. szept. 7. 03:24
 17/18 anonim válasza:

A feltett kérdés narancssárga kikeverése FEHÉR DISZPERZITBŐL, nyilván nem boltban, otthon, sok válasz nem erre vonatkozik!

Sajnos a pontos választ nem tudom, én kétszer akartam a konyhát narancssárgára festeni, de először piros lett, másodszor piros-világos barna. Nemsokára ismét próbálkozom, ha sikerült jelentkezem.

2022. júl. 24. 12:51
 18/18 anonim válasza:

Megvan (az egyik) megoldás: az OBI-ban vásároltam 2,5 l-es, izzó homoktő, angolul Heart of Tibet (narancssárga) színű Dulux "A Nagyvilág színei" matt, latex emulzió fal- és mennyezetfestéket.

Ez egy meglehetősen erős narancssárga szín, világosabb árnyalat előállításához kb. 2 litert összekevertem 3l Dulux Classic White festékkel.

A keverés során nem történt színváltás, maradt a narancssárga.

A kívánt narancssárga színárnyalat előállításához célszerű a fehér festékhez fokozatosan hozzáadni az izzó homoktő narancssárgát.

A festéket kevés vízzel hígítottam, egy 20 négyzetméteres szoba egyszeri kifestéséhez kb. 4l festékre volt szükség.

Más megoldással is lehet kísérletezni, de ha a fenti festékek elérhetők, ez a gyakorlatban kipróbált módszer nem okoz meglepetést.

2022. júl. 31. 12:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!