Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Szeretnék egyedül lakni? 18/l...

Szeretnék egyedül lakni? 18/l (hosszú)

Figyelt kérdés

Mostanában egyre többet gondolkozom ezen... De valamit tuti kihagyok vagy nem látom elég reálisan. Meg egyáltalán lehet hogy nem is kivitelezhető.

-szeretnék elköltözni mert úgy érzem, a család ketrecben tart. Magamnak osztanám be az időmet, szokásaimat, és élhetnék normális szexuális életet.

-Úgy érzem baromi sokat költünk kajára, én ha egyedül lennék, jóval gazdaságosabban, felesleges "szemetektől" mentesen vásárolnék

-még az előzőhöz hasonló: igazából nem főznék, vagy nagyon ritkán, alap dolgokat. Kifejezetten szeretem a kenyeret, szendvicseket, készételeket. A főtt étel szinte sosem esik jól, és ha nem utálnám ennyire a pazarlást, még ennyit se ennék

-az egész életmód szerintem jobb ha valamivel alacsonyabb színvonalon fut. Mert nekem ez sok... Télen is melegem van a 23 fokban de nyáron is kibírom a ventilátorral. A fűtés, klíma nálam közel sem fogyasztana annyit.

-A szüleim annyi kis szarra képesek pénzt kiadni, hogy már nekem kellemetlen.... Főleg ha még miattam (sose kértem) de aztán úgysem hordom/eszem meg/használom. Magamra nem költenék sokat, de amit igen, annak tényleg lenne értelme

-Van munkám, tudom hogy az albérlet önmagában sem olcsó. Viszont visszatart az, hogy a szüleim attól még ugyanúgy fenntartanak egy házat, így ami nekem kényelmesebb lenne több szempontból, az valójában pazarló (?)

-Tényleg nincsenek nagy igényeim, egyetlen szoba is megfelelne, ha mással nem kellene együtt laknom de pl a mosógépet használhatnám időnként. (Fürdőszobát ha úgy tetszik/megoldható)

-Kissé kusza hogy ide szúrom be, de nem kellene számot adnom arról, mit csinálok. Legalább is ez lenne a cél... Lenne életem, időm magamra és nyugalom.

-Tv, internet nem szükséges hogy legyen. Van a mobilomon így is annyi ami havi 3000-ből fedezhető, és nekem teljesen elég.

-konkrétumot nem szeretnék, de nem Pesten/nagyvárosban lakom, így szerencsére az árak sincsenek az égben

Ha nem is végleg, de 1 hónapra legalább (minimum) nagyon szeretném ezt kipróbálni, így élni. Szeretek egyedül lenni, itthon viszont úgy érzem, be vagyok zárva, és még egy indokolatlan pazarlás résztvevője is vagyok. (Holott rengetegszer kértem, rám ne költsenek mert annak 90%-a pénzkidobás)

2018. júl. 24. 00:00
1 2
 1/11 anonim válasza:
100%
Nem értem a kérdést!!
2018. júl. 24. 00:15
 2/11 anonim válasza:
Szia! Mi lenne most a kérdés?
2018. júl. 24. 00:20
 3/11 anonim ***** válasza:

Az intim dolgokat meglehet oldani diszkréten is, hangoskodás nélkül, szülői házon belül vagy azon kívül, aki ennyire sem kreatív és többet ér neki a dolog, az menjen albérletbe, mert ma szinte senki nem tud még egy lakást sem venni 6M ft-tól kezdve a csillagos ég.

Akinek megfelel az hogy kidobálja a pénzt albérletre, annak elég ez a megoldás, viszont egy normális ember azt szereti ami a sajátja, sokan Magyarországot összetévesztik Nyugattal, ahol azért nincs állandó lakhelye néhány embernek, mert azok olyan pozícióban is dolgoznak, ami megköveteli hogy fél éven belül neked más városban kellesz lakni, az elkövetkező 2-3 évben, utána ez változhat ismét. Itthon is vannak ilyenek, de nem az egyszerű műszakos rendben dolgozók azok, a másik hogy itt is erőltetik a mobilis életet, 10-20ezer ft-al több fizetésért, távolabb a megszokottól, családtól, hol ott örülni lehet ha van munka, már pedig ha nem falu végén él az ember, hanem egy normális városban, akkor talál is olyat ami vállalható.

Engem 21 évesen vittek külföldre, ott magamra mostam, azt ettem amit napi kétszer adtak reggel és este, napközben pedig magam oldottam meg, az ég világon semmivel nem lettem bölcsebb ember, se felnőtt. Magamra voltam utalva.

Ha olyan a fizetés egyedül is lehet élni, de gazdaságosabb egy kapcsolat.

Először kezdj el dolgozni, utána majd pár év múlva gondolkodj ezeken, nem függetlenedni nehéz, hanem elérni hogy saját ingatlanod lehessen önerőből stb.

2018. júl. 24. 00:21
 4/11 anonim válasza:

[link]

Nem értem a kérdést

2018. júl. 24. 00:23
 5/11 anonim válasza:
ilyen lányból/emberből sokat..
2018. júl. 24. 00:40
 6/11 anonim ***** válasza:
"Szeretnék egyedül lakni?" - a kérdésre a válasz igen, szeretnél. Az okokat és az aggályaidat is leírtad, de attól még egyértelmuen igen. Bármi mást kérdeznél, állok dendelkezésedre
2018. júl. 24. 08:14
 7/11 A kérdező kommentje:

Akkor hülyeség nem? Mint írtam, dolgozom, csak a saját fizetésemből menne. (Most abból semmit nem köluthetek el, mert "ugyan már, eltartanak")

Itthon nem tudok úgy megoldani semmit, hogy úgy érezhetném, a magam ura vagyok. Emiatt nincs párkapcsolatom se. Ami még nagyon zavar, hogy kezdettől végignézem a pazarlást, amit rám fognak, pedig a dolgok nagy részére nekem semmi szükségem. (Viszont ha elmennék, itthon közel annyi fogyna, a sajátomból meg kb minden... Ez tart vissza nagyon)

Próbáltam ezt úgy megoldani, hogy annyival messzebb keresek állást, de "sajnos" a közelben is keresnek bőven embert, és ha az lenne a cél, a szomszéd utcában is lehetnék.

2018. júl. 24. 09:06
 8/11 anonim ***** válasza:

"Úgy érzem baromi sokat költünk kajára, én ha egyedül lennék, jóval gazdaságosabban, felesleges "szemetektől" mentesen vásárolnék

-még az előzőhöz hasonló: igazából nem főznék, vagy nagyon ritkán, alap dolgokat. Kifejezetten szeretem a kenyeret, szendvicseket, készételeket. A főtt étel szinte sosem esik jól, és ha nem utálnám ennyire a pazarlást, még ennyit se ennék" - azert jo lenne realisabban latnod a dolgokat. A kesz etel tobbszorose a fottetelnek pl tehat annyira azert megsem pazarolnak szuleid mint Te tenned. Ha mar szemet kaja, Te itt leirtak szerint harombol haromszor ennel szemetet vagy epp egeszsegtelent.

Alapvetoen jo dolog az onallosodas de nem mindenki all keszen ra. Tamogatom hogy elejen rovid idore menj el aztan meglatod.

2018. júl. 24. 10:00
 9/11 A kérdező kommentje:

Van amikor drágább. De nincs vele gond, és csak annyit (elég keveset) eszek ami tényleg kell. Nem az egészséges életmódra törekszem, de édességet, chipset tuti hogy sosem vennék magamtól, itthon meg tízezrek is elmennek rá. Tudom magamról, hogy amennyit én fogyasztok, egy kiló kenyér egy hétig elég lenne legalább, nem kellene naponta venni és a felét kidobni.

Már akár egy hétnek is nagyon tudnék örülni ha össze tudnám hozni.

2018. júl. 24. 10:14
 10/11 anonim ***** válasza:
Kérdező, annyit tudok tanácsolni, hogy ha vágysz egy hét kikapcsra, ami megérthető ennyi idősen, akkor spórolj pénzt egy hotelszobára ahol nem lesz szükség a főzésre sem, és akkor meglátod mennyiből jössz ki egy hét alatt. Lakást csak kaucióval lehet bérelni, ami azt jelenti hogy meghatározott ideig ott kell laknod, legalábbis ahol szerződés előírja ezt. Rendszerint több hónapról van szó. De lehet van olyan hely, ahol nem kell a kaució, mindenesetre egyedül még egy kisvárosban is nehéz megélni, ha nem keresel annyit.
2018. júl. 26. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!