Bojler levágta a kismegszakítót. Mi lehet a gond?
Az előbb kapcsolt be a vezérelt áram, vele ugye a bojler is, ahogy az átkapcsoló automatika átkapcsolta a többi kört, a vezérelt óra kismegszakítója és a bojler kismegszakítója is lekapcsolt. Visszakapcsoltam, azóta megy, nem tűnik úgy, hogy gond lenne
Reggel kicsit gyanús volt a bojler, mintha nem szakaszokban melegített volna, de siettem, nem nagyon foglalkoztam vele, kb 2 kWh ment el a vezérelt órán nap közben, amúgy csak egy nagy hűtő megy a lakásban.
3 éve volt vízkőtelenítve, vízköves lehet, ugye? Vagy más gond?
Holnap hívok szerelőt nyilván, de ismerve a környékbeli viszonyokat nem lesz olyan egyszerű :S
Ehhe-ehhe: "ahogy az átkapcsoló automatika átkapcsolta a többi kört"
Csak nem azt akarod mondani, hogy okosban az egész lakás vezéreltről megy, amikor be van kapcsolva? Ha kiderül, horribilis büntetést kaphatsz.
#4 igen, minden vezéreltről megy, ha van benne delej
tekintve, hogy teljesen legális és az eon is tud róla, vajon milyen bajom lehet belőle? XD
Nem legális. Benne van az ASZF-ben:
"3.4.
„B” árszabás
A „B” árszabás szerint számolható el a felhasználó által meghatározott bármely, szakaszosan is biztonságosan üzemeltethető, külön mért – az elosztó vezérlőberendezésével vezérelt felhasználói áramkörre állandó jelleggel, megfelelő segédeszköz hiányában állagsérelem nélkül nem leválasztható módon, nem dugaszolhatóan csatlakoztatott – felhasználói berendezés fogyasztása. Az E.ON Energiakereskedelmi Kft. legalacsonyabb „B” árszabású ára („B” Alap) nem haladhatja meg az „A1” árszabásához tartozó legmagasabb ár 70 %-át."
A lakásod fogyasztói dugaszolhatóan csatlakoztatottak jelentős részben. Tehát tilos.
De majd az EON eldönti, hogy ér-e neki annyit, hogy kikérje a fórum üzemeltetőtől az adataidat.
1 eon nem fog innen semilyen adator kapni
2 az eon szerelője rakta be és ellenőrzi évente
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!