Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Szénacél fűtéscső és rézcső...

Szénacél fűtéscső és rézcső kombinálva lehet gond?

Figyelt kérdés
Bővítenék fűtésrendszer ami szénacél csőből lett kialakítva és azt szeretném megkérdezni hogy rézcsővel bővíthetem a fűtést?
2018. máj. 26. 17:19
 1/3 anonim ***** válasza:
54%
rézcsövek csak úgy kapcsolhatók acélcsőhöz, hogy figyelembe vesszük a folyási szabályt, amelyik szerint "a víz áramlási irányát tekintve rézcső után nem következhet acélcső". A vízben lévő oxigéntartalom rézionokat választ le a cső faláról, s azt az áramlás viszi magával. Az acélanyagú csövekben ettől megindul az elektrokémiai korrózió, s kilyukad az acélcső. Acélcső után következhet rézcső, ha nincs cirkuláltatás, vagyis nem juthat vissza a víz a rézcsőből az acélcsőbe.
2018. máj. 26. 18:50
 2/3 TappancsMancs ***** válasza:
Amennyire tudom a réz és alumínium nem kompatibilis elektrokémiai okokból. Ez gondolom nem sokat segített, de ennyit tudtam.
2018. máj. 26. 18:50
 3/3 anonim ***** válasza:

Az első választ egy épületgépész szaklapból másoltam ki.Gondolom azért ők nem írkálnak butaságokat. Marha kíváncsi lennék arra, hogy aki lepontozta a választ milyen okból tette ?

Tán van szakirányú végzettsége,ért hozzá, vagy a szomszédtól másként tudja?

2018. máj. 27. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!