Szerintetek mennyiből lehet megélni Pesten?
Amikor egyedül éltem szüleim szerint nagyon sokat költöttem, közel 230 ezer forintból jöttem ki egy hónapban.
Ebből 150 ezer volt az albérlet ( rezsivel ), 10 ezer a bérlet, 10 ezer forint a telefon és tévé számla, kb 40-et költöttem kajára, még durván 10 ezer forint egyebekre ( mosószer, szappan, tisztálkodási szerek, ruha - ez csak átlag mert ruhát nem veszek minden hónapban, de ha veszek van hogy drágábbat veszek, a tisztálkodási szerek pedig nem kellenek minden hónapban 10 ezer forint értékben... Ez egy sacc/kb átlag ) és minden hónapban félreraktam 10 ezer forintot nyaralásra. Ez így durván 220-230 ezerre jött ki egy hónapban.
Amikor összeköltöztem a barátnőmmel, közel fele ennyiből kijöttem. Több kaja kellett, de mivel főzünk itthon csak kb 20 ezerrel nőtt a kiadás. A rezsi néhány ezer forinttal nőtt, szinte észre se lehet venni. A tévészámla és a lakás ugyanannyi. Ketten már durván 260 ezerből jöttünk ki, ez fejenként kb 130 ezer.
Egyik ismerősöm viszont azt mondta hogy ők 6-an kivettek egy 4 szobás lakást ( 2 egyedülálló és és 2 pár ), majd 350 ezer forintot fizetnek a lakásért, de ez még így sincs fejenként 60 ezer forint se, emiatt ő kijön hónap végén 110-120-ból.
Szerintetek mennyiből lehet megélni Pesten?
Van erre minden évben létminimumszámítás, ez 1 főre, ha egyedülálló, saját ingatlanban, akkor idén 95 000 körül van. Nyilván kevesebb, ha többen laknak egy háztartásban.
Én azt mondanám, ez az összeg 3-4 hónapig tartható, ha hosszabb távon nézzük, pl. 12-18 hónap, akkor vannak alkalmankénti kiadások, pl. javítások, eü. kiadások, ruházkodás, művelődés, akkor 130 körül van, ha még hosszabb távon, akkor már van lakberendezés, konyhai eszközök, felújítás, nyelvvizsga, stb., akkor inkább 180-200 a minimum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!