Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Egy ember saját házban mennyib...

Egy ember saját házban mennyiből tudna megélni? Kertes ház egyedül, hitel nincs. Mennyi az a minimum összeg ami elég rezsire kajára ruhára vagy egyáltalán egy hónapig megélni magamat fenn tartani.

Figyelt kérdés
2015. nov. 24. 17:02
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Attól függ mekkora részt fűtesz.

Szerintem 30 ezer forint alatt nem lehet megúszni a rezsit.

2015. nov. 24. 17:12
 2/17 A kérdező kommentje:
Egy összegre havi fizetésre gondoltam mármint hogy mennyi lenne elég egy hónapra 100m2-es ház.
2015. nov. 24. 17:17
 3/17 anonim ***** válasza:
25%
Kb 250 ezer kellene szerintem, mert egy akkora ház nagy luxus.
2015. nov. 24. 17:49
 4/17 anonim ***** válasza:
14%

Ez sok mindentől függ. Mi ketten vagyunk, kb. 80 nm-es ház, a rezsi (csak villany, más nincs, ha a netet nem számoljuk, ami az önfenntartáshoz nem szigorúan szükséges) havi 12 ezer, de meg nem mondom, egyedül mennyi lenne, szerintem úgy 10 ezer körül, a házat egyedül is fűteni kell (a fűtés is a villanyszámlát hizlalja, gázzal mesés rezsi lenne, de az itt nincs).

Ruhára nekem szinte semmi nem kell, teljesen elhanyagolható az ételköltséghez képest.

Ételre 20 ezer a minimum, speckó étrendem van és szeretem a hasamat s az egészségemet, de rengeteg kalóriát nem igénylek, 2000 kcal is elég. Ez nagyon emberfüggő, egy magas, izmos kemény fizikai munkás hobbi testépítőnél bizonyára más a helyzet, akkor is, ha pl. a rizse olcsó, én pedig drágább anyagokat használok.

Nagyon függ a helyzettől ez.

S ugye, a házra is kell költeni, sok helyen muszáj néha benzines járművet használni, aminek szervizköltsége is van, magánfogászat, szemüveg, kinek mi kell. S van luxus, ami nélkül az ember szerencsétlen, most hol húzzuk meg a határt? Épphogy nem hal éhen, eszik, de semmi luxus, jól elvan...?

2015. nov. 24. 17:53
 5/17 kovpet ***** válasza:
100%
#4: Villannyal fűtesz és 12k a havi villanyszámlád? Azt hogy? Gázzal hogy lenne több mint villannyal?
2015. nov. 24. 17:59
 6/17 A kérdező kommentje:
Érdekelne hogy oldod meg hogy csak villany számlád van. És emellett más rezsid nincs. Szerintem sok embert érdekelne hogy lehet 10 ezerből világítani fürdeni és nem megfagyni valószínűleg a megoldásért Nóbel díjra jelölnének. Várom még mások válaszát is.
2015. nov. 24. 18:42
 7/17 anonim ***** válasza:
27%
Amúgy ha kertes ház, akkor érdemesebb fával fűteni. Munkásabb ugyan, mint a gáz, de lényegesen olcsóbb.
2015. nov. 24. 19:15
 8/17 anonim ***** válasza:
37%

4. voltam.

Gázzal természetesen jóval kevesebb lenne a rezsi, a mesés alatt azt értettem, hogy igen alacsony :) Jövedelemnél a sok a mesés, költségeknél a kevés.

Egyszerűen nincs más közmű itt, azért csak villany van a rezsiben, ha a netet nem számoljuk. Adó sincs és szemétszállítás sem.

Az átalány 12 ezer forint, télen természetesen jóval több lenne az áramszámla, ha a havi fogyasztást fizetném. Nincs benne semmi különös, egész jól szigetelt a ház, a hőtároló tömege is nagy s nem vagyunk különösebben fázósak sem, 18-20 Celsius-fok van a házban. Van vezérelt áram, a fűtőegységeink kizárólag azzal mennek. Így már jobb? :)

2015. nov. 24. 19:34
 9/17 anonim ***** válasza:
81%

Mese habbal:D

20 ezer a kaja?

Most kit nézel hülyének?

2015. nov. 24. 19:36
 10/17 anonim ***** válasza:
71%

Étel min. 30.000/fő, és akkor az még nem valami változatos.

A rezsi attól függ, ha jól szigetelt, modern fűtésrendszerrel akkor 30.000 körül meg lehet úszni telefonnal, internettel is, ha régi a ház akkor majdhogynem a tripláját is ráfizetheted.

A ruha szerintem nagyon személyfüggő.

2015. nov. 24. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!