Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Egy ember saját házban mennyib...

Egy ember saját házban mennyiből tudna megélni? Kertes ház egyedül, hitel nincs. Mennyi az a minimum összeg ami elég rezsire kajára ruhára vagy egyáltalán egy hónapig megélni magamat fenn tartani.

Figyelt kérdés
2015. nov. 24. 17:02
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Hogy kényelmesen élj,kb.150 netto azért kell.

Nekünk 80nm lakóterület,szigetelt ház,műanyag ablakokkal:

Villany átalány 8000/hó

Gáz átalány(cirkóval átlag 21 fok):13000/hó (sosem kellett ráfizetnünk az elszámolásnál)

Víz átalány(nekünk sok volt mert sajnos nem volt kutunk nyáron locsolni) 14000/hó

Ez összesen 35 000 ami kimondottan a rezsi.Erre ugye opcionálisan rájön az internet,telefon... Ha egyedül vagy akkor a kaja kijön 30-40-ből és akkor változatosan tudsz enni,én raknék félre is pénzt ,ha valami elromlik v. beteg leszel,legyen félretett pénz.És ruha,de ugye itt nem mindegy,hogy hol veszed az adott cuccot.

2015. nov. 24. 20:20
 12/17 A kérdező kommentje:
A 11-es végre egy korrekt válasz volt ilyet vártam konkrét összeggel. A 250 ezer irreális. És 100m2 felén vidéken nem luxus itt ez még nem számít nagynak
2015. nov. 24. 20:35
 13/17 A kérdező kommentje:
A húszezer havi kaja költség csak úgy jöhet ki ha konyhán dolgozol vagy részben fényevő vagy. De a fényevők éhen szoktak halni.
2015. nov. 24. 20:38
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

kb 47.000Ft....

...vagy ez valami viccben volt?

2015. nov. 25. 00:22
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit nagyobb ház, nagyon jól hőszigetelve, négy fős család esetében nálunk a havi költségek:

villany általány 15.000

gáz általány 15.000

szemétszállítás 4.000

víz általány 8.000

internet-telefon-TV 11.000

Mindez nálunk 53 eFt, gondolom, ha egyedül vagy és takarékosabb netet választasz, vagy kevesebbet főzöl villanytűzhelyen, akkor ez azért 40-re leszorítható.

A kajára, tisztító és tisztálkodó szerekre legalább 50 eFt-ot számolnék.

Egy rendszeres felújítási költséget is félretennék 20 eFt.

Ruházkodásra is számítanék egy 20-ast.

Kertápolás, szerszámok, permetszerek mondjuk 3-5 eFt/hó

Szóval durván 140 eFt kell szerintem, hogy egy magányos ember megéljen, ápolt legyen ő is meg a ház és a kert is.

[Csak zárójelben jegyzem meg, hogy egy kertes házban nyáron azért sokminden megterem, és olyankor a cukorra meg a villanyra is több megy el, mert sokmindent, amit frissen már nem tudunk megenni, befőzök, vagy szörpöt készítek. Az idei év kiváló paradicsom, paprika, cukkini, és padlizsán terméséből még vagy 100 kisüvegnyi zöldségkrémet is készítettem, ami pirított kenyérre kenve isteni finom.]

2015. nov. 25. 10:27
 16/17 anonim ***** válasza:
18%

Az ételköltség nagyon emberfüggő. Az enyém nem alacsony, sok szegény ember évek óta messze alattam költ, pedig a családjában van olyan, akinek több kell.

Sokszor olvastam ilyen témákról, rengeteg ember költ havi 30 ezret ételre, ez olyan normális összeg, ha maga főz. Nekem mindig ennyi volt, mindenféle étrenden. A liszt helyett használt dolgaim 500-5000 ft/kg, a cukrom 1600-2000 ft/kg (édesszájú vagyok, de igyekszem takarékosan), ésatöbbi, de azért egész olcsó dolgokat is eszem, mint pl. kókuszzsír és zöldség. Nos, nekem 30 ezer már sok a legutóbbi életmódváltásom óta. Puritán módon 15 ezer is elég lenne, szerintem egészséges és finom ételekkel. Csak az már nekem túl szűkös lenne.

A 20 ezret ilyen nem túl durva minimumszintként írtam. Nyilván lehet költeni 200 ezret is, határ a csillagos ég (bár nekem 40-50 ezer fölött már semmi értelme nem lenne, általában a kedvenceimet enném akkor is, mint most).

Érdekes, hogy sosem hallottatok azoktól, akik e szint alatt élnek. Én elég sokszor belefutok, itt a gyk-n pedig vannak azok a speckó helyzetek, amikor párezerből kell ennie hetekig valakinek s adják a tanácsokat, hogyan lehet megoldani. A testépítésben a múltkor egy srácnak 13 ezre volt egy hónapra... Na, arra én azt mondom, egészséges, izmosodást segítő szinten az vajmi kevés egy fiatal srácnak, de volt, aki nem látta problémának azt sem.

A kényelmes megélhetés az, amit nem lehet levezetni sehogysem, mert mindenkinek teljesen mást jelent.

De ahogy látható, a minimum is nagyon szóródik, hisz teljesen más rezsik vannak s az emberek ételköltségei is másak még minimális szinten is, más igény, ízlés, étrend és energiaigény van. (Amúgy az átlag fölötti energiát igénylő páromnak is bőven elég havi 30 ezer ételre, rengeteg rizst eszik, de pl. rengeteg xilitet is. Az olcsó és drága dolgok együttese hozza össze ezt a szintet, lehetne faragni belőle, ha dobná a rengeteg édességét.)

2015. nov. 25. 13:01
 17/17 anonim ***** válasza:
A szomszédom (70F) egyedül él kb.60m2-es házban. A vízdíja 2000 Ft , a villanya 15000 Ft, a szemétdíj 1500 Ft havonta. Azért tudom, mert én adom fel a postán a csekkjeit. Villannyal főz és a meleg víz is bojlerrel készül. Kajára kb. 30000 -et költ. Fával fűt , ez olyan 80000 Ft lehet évente. Tehát szerintem nyáron 50000 Ft elég, télen 65000 Ft kell és ebben nincs telefon, internet, semmi ruha, utazás, cigi, kocsma stb. és nem romlott el semmi a házban...
2015. nov. 25. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!