Ti bírjátok ezt a meleget légkondi nélkül a lakásban?
Én elviselem(3. emelet panel) egy évben ki lehet bírni, az állataim már viszont ennyire toleránsak, kevesebbet játszanak, csak fekszenek, és több vizet is vesznek magukhoz.
Bár a járólap ad némi hűtést nekik, én nem alhatok rajta :D
Mit nem adnék egy kis melegért. Angliában élek, és hiába van június még mindig hosszú nadrág, és pulcsiban megyek dolgozni. Múlt héten volt olyan nap, hogy esti zuhanyozáskor be kellett kapcsolni a fűtést mert hűvös volt.
Szóval ne nyafogjatok a meleg miatt, mert amikor hideg volt, akkor azért sírtatok, hogy miért nincs már jó idő. Most az van, és ez se jó nektek.
2: Igen, mert minden átmenet nélkül 40 fokot emelkedett a hőmérséklet.
Pont az lenne a jó, ami a 2 között van.
Elég megterhelő, ha éjjel csak 24 fokra hűl le és nappal 35 fok van, és ez már 4 napja tart, és remény sincs a csökkenésre.
Minden éjjel ébren várom a reggel 5 órát, hogy végre lehessen szellőztetni, mert még hajnali 4-kor is 25 fok van az utcán.
Még nem is olyan vészes, éjjel remek enyhe idő van kint, lehet szellőztetni.
Nincs légkondi és redőny sem, de fényvisszaverőket bőszen használok, anélkül pokol lenne. Déli tetőtér, 2 nagy ablakkal. Szeretem a napot (főleg télen).
A meleget nem, most már rezeg a léc, mert ilyenkor már 25 Celsius-fok van, reggelre szerencsére jelentősen lecsökken. De ehhez sok tényező hozzájárul: ez az egyetlen napos szoba, így a többi helyiség hűvösebb és általában nyitva van az ajtóm. Jó a szigetelés és nagy a hőtároló tömeg.
Mivel megszokás esetén már 26 Celsius-fokig nem kezdek el haldokolni a melegtől, s a házban soha nincs melegebb, így nekem igen jó e szempontból.
Azért egyszer majd szerzünk egy jó kis klímát, nagyritkán jó lesz hűtésre (a kibírom és az ideális szint azért kettő), de párátlanításra és fűtésre még inkább.
16-20 fok van kint most a hőtérkép szerint, az azért nem vészes :)
Miért ne zavarhatná az embert a hideg és a meleg is? Én sem szeretem egyik szélsőséget sem. Túl sokat normális ember nem panaszkodik, mert attól semmi nem lesz jobb, de ez csak egy kérdés.
Amúgy engem a hideg zavar kevésbé, hőt könnyen termelek, sőt, fűtök is télen, de ilyenkor nincs mit tenni, ha túl meleg van s az roppant kellemetlen. Nekem megolvad az agyam, érzésre, ha túl meleg van.
5: Hát a 20 fok az már trópusi éjszaka, kontinentális éghajlaton extrém melegnek számít.
ahhoz pedig, hogy a lakások szellőztethetők legyenek és valóban felfrissüljenek, 15 fokig le kéne menjen. De 4 éjszakája nem ment le 22,5 alá itt a belvárosban Budapesten, és légmozgás se volt.:(
Ilyenkor éjjel 1-2 közt 27-28 fokok voltak az elmúlt héten.
"Szóval ne nyafogjatok a meleg miatt, mert amikor hideg volt, akkor azért sírtatok, hogy miért nincs már jó idő. Most az van, és ez se jó nektek."
Okoska, a szélsőséges időjárás megviseli a szervezetet. Sem a hideg, sem a kánikula nem egészséges. Az meg, hogy te angliában laksz, a kutyát nem érdekli. Elhúztál innen, most már edd meg, amit főztél.
Sajnos légkondi nélkül nem, de éppen ezért lett most felszögelve a falra 170 ezerért légkondi. Korrekt szakik (és tényleg le a kalappal) jó klímát ajánlottak, ezért is jó pont.
Amúgy meg nem a nappali meg az esti hőmérséklet számít, hanem a lakás belső hőmérséklete és hogy mennyire melegedett fel a tető meg a fal... Hiába van este 20 fok ha benn meg 28 fok van pl. tetőtér vagy panel 10. emelet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!