Szelektív hulladékgyűjtésnél a sörösdobozt és a zacskót hova kell dobni?
Zacskó alatt azt értem, amiben a boltban a pékárut adják (kifli, zsömle).
Kék(papír) és sárga(műanyag) kukáink vannak.
De a sörösdoboz fém, nem baj, ha a műanyagba dobom? Mert vannak olyan kukák is, ahol a műanyag és a fém külön van. Később ezt is kiválogatják?
Össze szoktam lapítani.
a sárga úgy tudom a műanyag fém együtt. A fémet vagy elektromágnessel vagy kézzel kiválogatják.
Olyan dolgot nem szabad beledobni, ami mondjuk gyógyszeres műanyag és alumíniumfólia egyben mert leáll a gép.
Ebben a cikkben elmondják:
"Amit be lehet dobni, azt is ki kellene öblíteni: nincs helye a szelektívben zsíros, háztartási vagy vegyi anyaggal szennyezett, nem kimosott flakonnak, margarinos doboznak, élelmiszer-maradványt tartalmazó műanyagnak, kiöblítetlen tejes-üdítős papírdoboznak. Vagy alufóliát tartalmazó gyógyszeres levélnek. Egy kis ottmaradt alufóliacsík a feldolgozórendszer leállását okozhatja - mint azt később látjuk majd."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!