Milyen vegyszerrel tudnám a sörösdobozt fémtisztára lemosni? eltávplitani róla a nyomatott, hogy ezüstszinű legyen. higitókkal, sósavval, kénsavval, poliflaggal már probáltam. mi oldhatja?
polinox rapid,vagy kromofág(kromofág olcsóbb)Bár nemtudom.
Ezt nem írtam biztosra de egy próbát megér ha tudsz tesztelésre kérni egy keveset.
ha ezek nem szedték le akkor marad a csiszolás polírozás,vagy homokszórás,de mivel sörösdobozról van szó ez nehéz kivitelezni.
Szabad érdeklődnöm?Kollektor lesz belőle?Vagy valami más?
bombához minek pucolná le...? :D
Kérdező, kollektor lesz belőle? Miért nem fested le feketére? Az ezüstös csillogó visszaveri a nap sugarát. Ráadásul az oldószerek-sósav stb roncsolják a sörösdobozt is.
a festékeket elsősorban nitróhigitó vagy lakkbenzin oldja,ha ezek nem oldják akkor jöhet a kromofág és egyéb más variáció .
Ha kollektort akarna csinálni akkor azért szedné le a festéket hogy a fekete festék alatt ne legyen plusz réteg ami a teljesítmény rovására megy (gondolom én) de szerintem nem kollektor lesz hanem valami díszítő cucc.
ilyen repülőket szoktam késziteni szabadidömben.
és szeretnék egy olyat is késziteni ami teljesen ezüstszinű.
ilyen sörösdobozt még nem találtam,csak a servatius sört,de azon is van egy cimer.
szóval ezért érdeklödtem.csiszolópapirt nem igazán szeretném használni mert teljesen összekaristolom.
meg 15db-ot nem igazán szeretnék kézzel átsmirglizni
(ennyi kell egy repülöhöz)
a kromofágot még megprobálom,bár a poliflagra azt irták erősebb nála.de megse kottyant neki.
a netten pár hete nézelödtem és láttam egy kis videót ahol lemosta az illető egyszerüen egy anyaggal,de hiába keresem az oldalt nem akadok megint rá.
Jó hobbid van ,nekem is hasonló :)
probálom elkerülni a sörösdoboz kiforditását mert ugy joval bonyolultabb összerakni,de azt hiszem az lesz a vége.
-örülök a papirhajtogatásos dolognak,hogy felhivtad rá a figyelmemet,láttam köztük egy-két nagyon jót.
épp most készitek a star wars-ból egy x-szárnyú repülöt sörösdobozból,itt pedig láttam papirból.
valószinű azt is megprobálom.
Én szívesen tankot csinálnék ,de most egy nagyon bonyolult mocit vagdalok már vagy másfél hete :)
Szerintem egyszerűbb dolgokat simán át lehet vinni alumíniumra,mármint szétvágni a sörös dobozt aztán fel lehetne rajzolni sablon alapján és úgy összerakni.Ezeket ragasztani szoktátok?Mármint tudom hogy van ragasztó fémre is de azoknak a nagyja nem elég strapabíró és a kétkomponensűnek meg 24 órás száradási ideje van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!