Ha valaki mezítláb szandiban vagy papucsban jön, érdemes vele levetetni a lábbelijét? A lába talán még koszosabb, nem?
Nem. Izzadt, koszos, mocskos, kitudja milyen lábbetegsége van, ekcéma, gomba. Adj neki lábzsákot, ha már ennyi esze van, hogy vendégségbe mezítlábas papucsba megy.
Ma már nagyon az utcán sem mennék végig mezítláb, nem ám hogy idegennél sétálgassak a csülkeimmel.
"A kettesnek teljesen igaza van. Miért kell ezen fennakadni?"
Mindenki magából indul ki.
Mondjuk ennyi erővel járjatok gumicsizmában vagy még jobb, vegyvédelmi szerkóban.
Ha valaki így jön adsz neki egy vendégpapucsot amit aztán ki tudsz mosni/dobni vagy neki is adhatod.
Ez helytől és egyénektől függ. Sokszor volt már ez. Nyugaton is felmerülő kérdés. Számít ki hogy csinálja magának és ha egy tisztább és egy igénytelenebb kerül össze akkor vendégpapucs. Lemosni a talpat is macera, lábat mostani ciki.
Összességében illene az igényesebbhez igazodni és nem összejárkálni koszos cipővel amit nem úgy használnak.
Nekem a könnyebb a fordítottja volt, egy koszos helyen nem vettem volna a cipőmet, de szóltak, hogy nem kell levenni. Pedig ha levetette volna koszos lett volna a zoknim.
Szerintem a tisztábbhoz illik igazodni. Mert joga az van ám mindenkinek, meg illeme meg szokása is.
Illik adni papucsot annak, akit behívsz a lakásba!
Ha nem tudsz, akkor szólni kell, hogy hozzon.
Ha nem vendég, hanem pl. lakásnéző, munkás, akkor adsz neki egy műtőspapucsot, amit a cipőre kell húzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!