Érdemes betárazni otthonra olyan dolgokból, amik nem romlanak meg?
Most anyagi okokból kérdezed? Úgy nem hiszem, hogy érdemes lenne, hacsak nem valami nagy akcióban veszed meg ezeket.
Nagyobb kiadásra készülve inkább a pénzt tartalékold, de a klozetpapírt :)
Nem anyagi okokból nézve persze, érdemes valami tartaléknak lenni, akármi lehet. Pl az a nagy hó, ami pár éve volt. De jöhet árvíz meg földrengés is. Pár napnyi kaja nem árt.
Hát ha anyámat kérdezed, akkor igen...
Ha meg engem, akkor csak ésszel, és tudd hol a határ!
Felsoroltjaid közül a liszttel és tejjel óvatosan! A liszt könnyen bekukacosodik. Persze át lehet szitálni, de kinek van hozzá gusztusa...
A tartós tejben meg mindenféle tartósítószerek vannak...
Cukor oké, nem romlik, max összeáll, pláne ha kissé nyirkos is a tároló. De attól még nem romlik.
Wc és egyéb papírból, mosó-tisztítószerekből be lehet tárazni, ha jó áron jutsz hozzá.
MOndjuk öblítővel is óvatosan, van amelyik, ha meg nem is romlik, de az állaga gusztstalan lesz...
Nekünk főleg azért van sok készlet ebből-abból, mert nyereményjáték volt velük... :D
Ésszerű határig érdemes. Pl. papírzsepi legyen annyi, hogy ha mindenkit egyszerre elkap a nátha, akkor se kelljen hétvégén külön, csak ezért boltot keresni.
Liszt, cukor, só stb.: ezekből általában van 1 db 1 kg-os zacskó félben, és még egy 1 kg-os csomag bontatlanul. Amikor kezdenek fogyatkozni, vagy valami miatt autóval megyek boltba, akkor szoktam az efféle készleteket feltölteni.
A lényeg, hogy ne akkor vegyem őket, amikor muszáj, hanem amikor nekem kényelmes (nem sietek, más miatt autóval megyek, mást is veszek stb.).
Ínséges (nem ínységes!) idők nálunk nincsenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!