Szerintetek hol jobb lakni? Hegyen, fent a tetőn, vagy a völgyben?
Fent a tetőn még nem laktam és nem is akarok, inkább a házon belül.
De az hogy a hegyen van vagy a völgyben az mindegy.
Nekem az Alföld az első :)
Ha csak ez a két opció létezik, akkor a hegytető inkább, mondjuk egy Bükki-fennsíkkal kiegyeznék.
Szűk völgyben, ami meredek, magas hegyek közt áll, biztosan nem laknék. A tátrában jártam ilyen fekvésű faluban, nagyon kellemetlen bezártságérzetem volt. A napot se láttuk annyit, délután már elég korán eltakarta a hegy, illetve egy idő után unalmas agyanazt a meredek hegyoldalt nézni.
Hegyen. Pont egy különösen szeles vidéken lakom egy dombtetőn, szóval szél az van, de ítéletidő meg kapaszkodva eljutás nem. Ki lakik sziklaszirten, most komolyan? :D
Kisautó nem ideális ide, mert hóban nem lehet vele kiállni (itt remekül hótorlaszok képződnek, de a sima havat sem bírja emelkedőn) és sárban is érdekes a dolog, de minket valahogy még ez sem tud meghatni, ilyen idő ritkán van.
De én már sziklára is másztam (már amit simán lehet, nem kötéllel), de széllel szemben küzdés ott sem volt. OK, nem viharban másztam, de viharban síkon se jó...
Amúgy hegyen kevésbé fagy télen (nyilván kicsike ez a hatás, de van. a telek aljában elfagy a paradicsom és a virágzó fa, fent nem), a szélnek ilyen hatása is van, nem tud úgy megrekedni a hideg.
Alföldi gyerek vagyok és imádom a hegyet. Meg a tengert. Egy dombocskán lakom káprázatos kilátással hegyekre és egy tóra, határeset, elfogadom :D
Völgyben vagy síkon szörnyű lenne lakni ezek után, legalábbis idő kellene megszokni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!