Másoknak jut gyümölcsökre, ruházatra, szórakozásra?
Főleg az olyanok válaszát várnám, akik átlagosan élnek. Pl. irodai alkalmazottak, eladók stb...
Tudtok a fizetésetekből extrább dolgokat venni (pl. gyümölcsök, üdítők, édességek), vagy szórakozni járni, színházba, étterembe, új ruhákat venni?
Szia. Mikor dolgoztam, jutott (volna), de pld. mi alapból nem veszünk cukros üdítőket és édességeket, akkor sem, mikor havi 300 ezret hoztunk haza, és ehhez ketten voltunk a férjemmel. Színház, mozi gyakori volt, gyümölcs is volt mindennap. Ruhát is vettünk.
Most is ez van, pedig most százezerrel kevesebbünk van (gyed-en vgyok). Édességeket és üdítőket továbbra sem veszünk. Gyümölcs, ruhák van, színház is néha.
A gyümölcs muszáj, mert szoptatok, kell a vitamin. Ruhát csak akciósan, leértékelve, vagy turkálóból. Nem is tudom, mikor vettem magamnak utoljára új ruhát. Szórakozás? Néha egy mozi, egy könyv, színház, de leginkább ami ingyen van: beszélgetés, ágy, természetjárás, barátok, net.
Élünk hárman (apa, anya, csecsemő) 160 nettóból és 80 gyedből, 60 ezres lakáshitellel.
Köszönöm a válaszokat!
Én egyedül élek, 100-110 ezer a fizetésem, napi 12 órát dolgozok, heti 1 nap szabadsággal.
Télen-nyáron kb. 50-55 ezer a rezsi, (közös költség nagyon magas, gáz rengeteg, villany is, a többi (telefon, internet, tv) nem olyan sok.
Lakáshitel havi 30 ezer, BKV bérlet havi 11.
Marad kb. 10-15 ezrem egy hónapra, hogy megéljek belőle, és állandóan jön valami plusz költség, amit fizetni kell :-(
23:39 vagyok.
Mikor egyedül éltem, nekem se így volt, pegi másfél állásom volt. Balatonőszöd előtt maradt havi 40 ezrem magamra meg a kutyámra, utána maradt havi 10 ezer. :-( Ha nincs egy áldozatos barátnőm, aki évekig támogat anyagilag, akkor adhattam volna el a lakásomat és megettem volna vissza a szülőkhöz.
Nincs rá lehetőséged, hogy valakivel közös életet élj? Havi 10-15 ezer Ft? Megszakad a szívem, ha ezt hallom, őszintén mondom. Az a baj, hogy így az Élet elmegy melletted, mint egy száguldó gyorsvonat, amire nem tudsz felszállni. Ne is gondoljunk arra, hogy mi történik, ha esetleg táppénzre kerülsz, mert ágynak esel és egyszerűen nem tudsz menni dolgozni. Ennél lényegesen többet keresek, sokkal kevesebb munkával, de gyümölcsöt keveset szoktam enni. Viszont soktam segíteni másokon (hajléktalanokon, öregeken, rászorulókon stb.) nekem "ők" a gyümölcs. Találnod kell valakit, akivel teljes életet élhetsz, mert így tulajdonképpen kizárólag azért dolgozol, hogy életben maradj, hogy dolgozhass, hogy életben maradj...
Szorítok, hogy sikerüljön találnod valamilyen jó megoldást. Mondanám, hogy veszek neked havonta több kiló gyümölcsöt, ha ezzel tudok segíteni, csak sokan erre azt gondolnák, hogy játszom az eszem. Pedig nem. Ha Bp-i vagy, akkor még kivitelezhető is a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!