Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Másoknak jut gyümölcsökre,...

Másoknak jut gyümölcsökre, ruházatra, szórakozásra?

Figyelt kérdés

Főleg az olyanok válaszát várnám, akik átlagosan élnek. Pl. irodai alkalmazottak, eladók stb...

Tudtok a fizetésetekből extrább dolgokat venni (pl. gyümölcsök, üdítők, édességek), vagy szórakozni járni, színházba, étterembe, új ruhákat venni?

2010. jún. 11. 23:12
1 2
 1/19 anonim válasza:
44%
Mi csak üdítőn élünk. A párom kb. 130-at keres, én 90-et, és 4 en vagyunk rá. Vizet csak fürdésre és főzésre, de nálunk tényleg így van. A gyümölcs is majd mindennapos. De mi nem fizetünk lakáshitelt. Nem lehet, hogy nektek ezért nem megy? Mert a párom a sört sem veti meg, és majd napi szinten húst eszünk. És még dohányzunk is mindketten. Nem tudom, hogy csináljuk, de az is igaz, hogy spórolni sem tudunk.
2010. jún. 11. 23:31
 2/19 anonim ***** válasza:
78%

Szia. Mikor dolgoztam, jutott (volna), de pld. mi alapból nem veszünk cukros üdítőket és édességeket, akkor sem, mikor havi 300 ezret hoztunk haza, és ehhez ketten voltunk a férjemmel. Színház, mozi gyakori volt, gyümölcs is volt mindennap. Ruhát is vettünk.

Most is ez van, pedig most százezerrel kevesebbünk van (gyed-en vgyok). Édességeket és üdítőket továbbra sem veszünk. Gyümölcs, ruhák van, színház is néha.

2010. jún. 11. 23:33
 3/19 anonim ***** válasza:
78%
2. vagyok. Ja, és havi 30 ezer a lakáshitelünk, 60 ezer a rezsink, és van egy autónk, annak a költségei + a tankolás. Káros szenvedélyünk (dohány, ital, stb.) nincs, a reggeli egy kávémat nem számolom annak.
2010. jún. 11. 23:36
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

A gyümölcs muszáj, mert szoptatok, kell a vitamin. Ruhát csak akciósan, leértékelve, vagy turkálóból. Nem is tudom, mikor vettem magamnak utoljára új ruhát. Szórakozás? Néha egy mozi, egy könyv, színház, de leginkább ami ingyen van: beszélgetés, ágy, természetjárás, barátok, net.

Élünk hárman (apa, anya, csecsemő) 160 nettóból és 80 gyedből, 60 ezres lakáshitellel.

2010. jún. 11. 23:39
 5/19 anonim válasza:
70%
Utolsó: a net tényleg jó szorakozás, de nincs ingyen... :)
2010. jún. 11. 23:43
 6/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Én egyedül élek, 100-110 ezer a fizetésem, napi 12 órát dolgozok, heti 1 nap szabadsággal.

Télen-nyáron kb. 50-55 ezer a rezsi, (közös költség nagyon magas, gáz rengeteg, villany is, a többi (telefon, internet, tv) nem olyan sok.

Lakáshitel havi 30 ezer, BKV bérlet havi 11.

Marad kb. 10-15 ezrem egy hónapra, hogy megéljek belőle, és állandóan jön valami plusz költség, amit fizetni kell :-(

2010. jún. 11. 23:44
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
2. vagyok. Igen, egyedül sokkal "rosszabbul" jön ki az ember anyagilag, ez biztos. Mikor egyedül éltem, én is kb. így voltam vele.
2010. jún. 11. 23:49
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

23:39 vagyok.

Mikor egyedül éltem, nekem se így volt, pegi másfél állásom volt. Balatonőszöd előtt maradt havi 40 ezrem magamra meg a kutyámra, utána maradt havi 10 ezer. :-( Ha nincs egy áldozatos barátnőm, aki évekig támogat anyagilag, akkor adhattam volna el a lakásomat és megettem volna vissza a szülőkhöz.

2010. jún. 11. 23:51
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Ez így rettenetesen nehéz. Plusz munkát nem vállalhatsz, hiszen már így is túl sok a 12 óra. Másik munkahely keresése, ahol többet fizetnek, a mai világban szintén nehéz. Ebben sz esetben azt tudnád megtenni, hogy ha két szobád van, lakótársat keresel, akivel megfelezitek a költségeket. Ez is nehéz döntés, de mást nem tudok kitalálni. Illetve házastársi vagy élettársi viszony létesítése, hogy ketten viseljétek a terheket.
2010. jún. 12. 00:40
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Nincs rá lehetőséged, hogy valakivel közös életet élj? Havi 10-15 ezer Ft? Megszakad a szívem, ha ezt hallom, őszintén mondom. Az a baj, hogy így az Élet elmegy melletted, mint egy száguldó gyorsvonat, amire nem tudsz felszállni. Ne is gondoljunk arra, hogy mi történik, ha esetleg táppénzre kerülsz, mert ágynak esel és egyszerűen nem tudsz menni dolgozni. Ennél lényegesen többet keresek, sokkal kevesebb munkával, de gyümölcsöt keveset szoktam enni. Viszont soktam segíteni másokon (hajléktalanokon, öregeken, rászorulókon stb.) nekem "ők" a gyümölcs. Találnod kell valakit, akivel teljes életet élhetsz, mert így tulajdonképpen kizárólag azért dolgozol, hogy életben maradj, hogy dolgozhass, hogy életben maradj...

Szorítok, hogy sikerüljön találnod valamilyen jó megoldást. Mondanám, hogy veszek neked havonta több kiló gyümölcsöt, ha ezzel tudok segíteni, csak sokan erre azt gondolnák, hogy játszom az eszem. Pedig nem. Ha Bp-i vagy, akkor még kivitelezhető is a dolog.

2010. jún. 12. 01:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!