Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogy oldottátok meg a tegnapi...

Hogy oldottátok meg a tegnapi hidegben a fűtést?

Figyelt kérdés
-21 volt tegnap éjjel, fás kazánnal fűtök, éjszaka 2x is fel kellett kelnem, 9kor tértem nyugovóra, aztán 11kor felkeltem rakni a tűzre, majd 3kor megpakoltam, így jó 21-22 fokot lehetett tartani, 70-72 fokos víz hőmérséklettel. 80-as évek végén épült tetőteres 155nm-es ház, régi ablakokkal, szigetelés nélküli. Csak kíváncsiság.
2018. márc. 2. 00:35
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Ahogy eddig, csak most nem vettük lejjebb a termosztátot, gázkazán van.

Párom azt mondta, többek közt pont ilyenek miatt nem akarjuk hasznalni a vegyes tüzelésű kazánt, pedig van az is, vadonatúj.De sokkal kényelmesebb a gázkazán.

2018. márc. 2. 13:18
 12/18 anonim ***** válasza:
67%

Mikor leégett a fa a vegyes tüzelésűben, bekapcsolt a cirkó.

Hiába pontoztátok le a kollégát, de gázzal fűteni jelenleg olcsóbb, mint vásárolt fával. A rönkben vásárolt és egy évig szárított fa is csak nagyon jó kazán esetén kerül annyiba, mint a gáz, egyébként drágább.

Nekem mindkét fűtés van, és össze tudom hasonlítani, ezért nem is veszek fát.

2018. márc. 3. 08:00
 13/18 anonim ***** válasza:
Utolsónak igaza van. 10 évig fűtöttünk kemény hasított fával. 2 éve kötöttük be a gázt és sokkal olcsóbb mint a fa pedig nem fázunk. Kondenzációs kazán, éjjel nappal 22,5 fok. Meleg vízzel főzéssel együtt olcsóbb volt 85 ezer ft tal. 90 nm ház, szigeteletlen, műanyag ablakok, 13 éve épült, 20 ezret fizetek általányt de 18- at kellene. Van még kérdés?
2018. márc. 3. 09:34
 14/18 anonim ***** válasza:

Hát ha nincs semmi rendszer hőtárolásra, akkor a fa fűtőértékét csak kiküldöd a kémélyen...

Nekem van egy 30kw kazánom, 1000literes puffertartállyal, emellett egy elektromos hazán, ami ez adja a használati melegvizet... napi 1 begyújtással a vegyesben termosztát 2 fűtéskörrel a 2 hálószobát abban az időben, mikor otthon vagyunk, aktívan 22fokon tartja, konyha, fürdő folyosó vendégszoba meg 18fokon...

A villanykazán meg szökőévben egyszer kapcsol be rásegíteni... a termosztátjait le is szereltük és csak a fürdőben hagytunk neki, itt ha esetleg nem lennénk otthon pár napot, akkor kapcsol be, hogy ne menjen 15fok alá a hőmérséklet... de egyébként a vegyes pufferrel kifűt mindent...

Aki írta, hogy leég a vegyes, bekapcsol a cirkó... persze, hogy bekapcsol, ha csak a kéményen küldöd ki a meleget...

2018. márc. 3. 10:39
 15/18 anonim ***** válasza:
Mert szerinted pár kg gallyfával ki kellene tartania másnapig? Ne írj már hülyeséget.
2018. márc. 3. 11:09
 16/18 anonim ***** válasza:

Talán azért nem szigetelnek az emberek, mert nincs rá 1-2 millió forintjuk sajnos.

Azonban sok embert ismerek, akinek ha ennyije lenne inkább venne egy másik autót, vagy elmenne a Maldív-szigetekre nyaralni, mert azt ki lehet tenni Facebookra.

Amúgy csatlakozom azok táborához, akik szerint nem éri meg fával fűteni.

2018. márc. 3. 13:30
 17/18 anonim ***** válasza:
Hát gallyfával nem... de minőségi legalább 2 éve száradó keményfával és puffertartállyal, szegeteléssel és okosan beprogramozott termosztáttal lazán kibíraja napi 10kg fával egyszeri begyújtással...
2018. márc. 3. 17:46
 18/18 anonim ***** válasza:

1600 literes puffertartály, 35 kW-os kazán, általában 85 fokra fűtött puffer, s az elmúlt 1 hétben kétnaponta gyújtottam be, s egy alkalommal 45 kg csontszáraz fa fogyott.

Fűtés napközben nem megy, este 6-tól éjfélig van fűtve 23,5 fokra, s következő nap 6-ig 20-21 fokra esik a hőmérséklet.

Födémen 25 cm üveggyapot, homlokzaton 16 cm polisztirol, 3 rétegű üveggel ellátott nyílászárók, 90 négyzetméter fűtött terület.

Tehát szerintem napi 10 kg lehetetlen egy normális méretű házat kifűteni, inkább napi 20 kg.

2018. márc. 3. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!