Hogy oldottátok meg a tegnapi hidegben a fűtést?
Ahogy eddig, csak most nem vettük lejjebb a termosztátot, gázkazán van.
Párom azt mondta, többek közt pont ilyenek miatt nem akarjuk hasznalni a vegyes tüzelésű kazánt, pedig van az is, vadonatúj.De sokkal kényelmesebb a gázkazán.
Mikor leégett a fa a vegyes tüzelésűben, bekapcsolt a cirkó.
Hiába pontoztátok le a kollégát, de gázzal fűteni jelenleg olcsóbb, mint vásárolt fával. A rönkben vásárolt és egy évig szárított fa is csak nagyon jó kazán esetén kerül annyiba, mint a gáz, egyébként drágább.
Nekem mindkét fűtés van, és össze tudom hasonlítani, ezért nem is veszek fát.
Hát ha nincs semmi rendszer hőtárolásra, akkor a fa fűtőértékét csak kiküldöd a kémélyen...
Nekem van egy 30kw kazánom, 1000literes puffertartállyal, emellett egy elektromos hazán, ami ez adja a használati melegvizet... napi 1 begyújtással a vegyesben termosztát 2 fűtéskörrel a 2 hálószobát abban az időben, mikor otthon vagyunk, aktívan 22fokon tartja, konyha, fürdő folyosó vendégszoba meg 18fokon...
A villanykazán meg szökőévben egyszer kapcsol be rásegíteni... a termosztátjait le is szereltük és csak a fürdőben hagytunk neki, itt ha esetleg nem lennénk otthon pár napot, akkor kapcsol be, hogy ne menjen 15fok alá a hőmérséklet... de egyébként a vegyes pufferrel kifűt mindent...
Aki írta, hogy leég a vegyes, bekapcsol a cirkó... persze, hogy bekapcsol, ha csak a kéményen küldöd ki a meleget...
Talán azért nem szigetelnek az emberek, mert nincs rá 1-2 millió forintjuk sajnos.
Azonban sok embert ismerek, akinek ha ennyije lenne inkább venne egy másik autót, vagy elmenne a Maldív-szigetekre nyaralni, mert azt ki lehet tenni Facebookra.
Amúgy csatlakozom azok táborához, akik szerint nem éri meg fával fűteni.
1600 literes puffertartály, 35 kW-os kazán, általában 85 fokra fűtött puffer, s az elmúlt 1 hétben kétnaponta gyújtottam be, s egy alkalommal 45 kg csontszáraz fa fogyott.
Fűtés napközben nem megy, este 6-tól éjfélig van fűtve 23,5 fokra, s következő nap 6-ig 20-21 fokra esik a hőmérséklet.
Födémen 25 cm üveggyapot, homlokzaton 16 cm polisztirol, 3 rétegű üveggel ellátott nyílászárók, 90 négyzetméter fűtött terület.
Tehát szerintem napi 10 kg lehetetlen egy normális méretű házat kifűteni, inkább napi 20 kg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!