Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Milyen az élet olyan település...

Milyen az élet olyan településeken ahol pár százan laknak?

Figyelt kérdés

Ugye adódik a kérdés, hogy egyáltalán mi számít "ott élésnek".

Hiszen ha nem ott van a munkád és nagyon bevásárolni sem tudsz, akkor a napod csak kb. 30-40%-át töltöd azon a településen és azt is többnyire alva.

És akkor már miért nem költözöl oda ahol munkát kapsz?

2018. jan. 29. 12:30
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez elég logikus.

Ha van valahol egy lakásod, az nem jelenti azt, hogy lenne másikra is. Egy ilyen kis lélekszámú településen nehéz lakást eladni, főleg családi házat, mert ilyen helyeken általában csak azok vannak. Az meg hogy dolgozol valahol ugyebár nem egyenlő azzal, hogy jól is keresel.

Akik ott élnek azok mezőgazdasággal/termesztéssel is foglalkoznak, és sokan nem cserélnék el azt a nyugodtságot egy nagyobb városi nyüzsgésre.

2018. jan. 29. 12:42
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

"És akkor már miért nem költözöl oda ahol munkát kapsz?"

Én azért, mert 30 évet éltem panelban, városban... a régi környékünkön a gyereket már nemnlehetett egyedül leengedni az utcára, de már már 30 éves pasiként is néha paráztam a játszótéren, nehogy belémkössön pár helyi ketyós, drogos, csöves, vagy rejtett erőforrás...

A gyetek nem csinált mást, mint ült a szobáj!ban és monitort bámult, én és a feleségem, ültünk a szobánkban és m9nitort bámultunk... jó hétvégente séta, kirándulás megvolt, de a hétköznapok, na meg a rosszidő, bezártak minket a panelba monitort bámulni...

Mikor meg kijutottunk vidékre azt láttuk a gyereken, hogy kinyílik, eszébe se jut monitort bámulni, játszik az állatokkal, futkározik, ki lehet engedni, az utcán talál magának más gyerekeket... sokkal emberibb élete lehet mint városban... ezért költöztünk ki, és mikor én el is bizonytalanodnék, megbánnám, csak ránézek mostmár nem a gyerekre, hanem a gyerekekre és elűzöm a fejemből a hülyeséget... mert nem az a fontos, hogy én kényelmesen 10perc alatt jussak el a munkahelyemre, hanem, hogy legyen gyerekkoruk a kölyköknek.

Mindamellett, hogy itt nekem is mindig van mit barkácsolni, ügyködni, veteményezni, és az én közérzetem is rengeteget javult... mégha napi 2órát buszoznom is kell... simán megéri.

2018. jan. 29. 12:44
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként 3 éve élünk itt, 2400négyzetméteres kerttel, 0ról kezdtük 0 tudással, de már egyre kevésbé kell "bevásárolnunk"...

Hús, tojás, zöldség, savanyúság, befőtt, lekvár, különböző fűszerek, krumpli, stb ezek mind mind adottak a kertből "ingyen"

2018. jan. 29. 12:53
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen mindegy, hogy pár százan, vagy pár ezren laknak egy vidéki településen, a lakosság 80%-a ingázik a munka vagy a tanulás miatt.

Ez így volt az elmúlt rendszerben és így lesz 50 év múlva is, a világon mindenütt.

Nem lehet minden faluban gyárakat, irodaházakat, szállodákat és multi bevásárló központokat építeni, tehát marad a mezőgazdaság, a falusi turizmus, vagy a jól megszokott ingázás, mivel nem mindenkinek van lehetősége nagyvárosokban élni, vagy csak egyszerűen utálja.

Ezért valójában a kérdésed okafogyott.

2018. jan. 29. 13:01
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
200 fős faluban élek és itt is éltem mindig. Két kisváros van a közelben az egyik 3000 fős a másik nagyobb. Kb 6-8 kilóméterre van tőlünk. Mi azt szoktuk meg hogy bejárunk dolgozni, iskolába, oviba, bevásárolni mindenért. Az életünk ugyanolyan mint a városban. Ha van autó akkor semmi gond. Beugrunk pizzázni, tankolni. Lehet te is mész ezekért egy nagyvárosban 6-8 kilómétert vagy többet is. Amúgy meg a szabadidőmet a saját házamban töltöm amit nagyon szeretek. Ha akarok kimegyek az udvaromba, vettem hintaágyat, kertibútort, medencét és lazulok nyáron. Hogy miért nem költözök be a városba? Azért mert itt kicsi a zaj, forgalom. Miért adnám egy panel lyukért a 100m2 házamat és a nagy udvaromat ahol mindent úgy alakítottam ki hogy az nekem megfelelő legyen. Senkit nem megbántani akarok de nem szeretnék 40m2 en élni harmadmagammal mikor a garázsom ekkora. Szóval nem szívesen cserélnék.
2018. jan. 29. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!