Nektek természetes hogy télen pulóverben vagytok otthon, vagy mindig úgy fűtötök hogy pólós idő legyen?
Otthon 18 fok (sem volt) sokszor.
Tavaly a lakásban póló-rövidgatyában toltam, mert annyira felhúzták a fűtést.
Idén moderálták, leggings és egy vastagabb pulcsi elég.
Jelenleg albiban fűtés nem szabályozható, nagyszobában 40 fok, és nem lehet levenni, konyhában 20 fok, és nem lehet rátekerni. De az átlag jó, ha ide-oda megyünk a két helység között. :)
Komolyra fordítva: korábban lakásban inkább vettünk fel melegítő felsőt, zoknit, melegítő nadrágot, de nem fűtöttünk orrba-szájba. Ott levolvasós volt a fűtés, nem átalány, úgyhogy már csak azért is spóroltunk vele.
Nálunk szerencsére olyan a szigetelés, hogy télen - nyáron 25 és 27 fok közt van a hőmérséklet a házban, és ezt könnyű is megtartani. Nálunk mindenkinek ez a hőmérséklet az ideális, nem akarunk sem izzadni benn, amikor nyáron 40 fok van kinn, sem vastagon beöltözve járni télen, amikor kinn tombolnak a mínuszok.
Nem is érzem magam kényelmesen, ha benn is vastag pulóverben, meg bundás mamuszban kell lenni, ha nem akarok fázni, és a kezem még így is jéghideg.
Úgyhogy a kérdésre válaszolva nálunk télen a vékony hosszúnadrág, zokni, póló a benti viselet, nyáron pedig póló és rövidnadrág.
Gyerekkoromban mindig hidegben aludtunk, mert a szüleim szerint az az egészséges...
Nos építkeztem, és az átadás óta(húsz éve) állandó 23 fok van a jól szigetelt lakásban.(nyáron klíma)
Nem vagyok hajlandó egy percig sem fázni. Szóval egyáltalán nem természetes a lakásomban a pulóver. Persze padló és falfűtésre lett korszerűsítve, hogy ne kelljen mamuszozni
Ismerek itt olyan családot, némelyik két nadrágban jár, pulóverekben, rajta polár dzsekivel a lakásban is, mert spórolnak(egyedi fűtés)
22 fok körül szokott lenni, és melegítőben vagyunk itthon, általában nyitott felsőrésszel.
Amikor rásegítünk fával, és nem figyelünk oda, akkor feljebb megy, pólóban kell lenni, de azt már nem szeretjük.
Aludni se tudok melegben. A nyarat is ezért utálom, de csak ezért, mert amúgy nem bírom a hideget.
A munkahelyi készenlétben régebben 24-25 fok körül volt, hiába aludtam pólóban-gatyában, vékony takaróval, de mindig fáradtan ébredtem. Most én szabályzom a fűtést, ami természetesen ingyen van nekem, és úgy érzem jól magam, ha nappal pulóver van rajtam, este meg még lejjebb veszem a termosztátot, és jól betakarózom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!