Megéri így spórolni?
Nehéz helyzetbe kerültünk, elvesztettem a munkám. Így hároman élünk a párom fizetésből az elsős gyermekünkkel.
Az összes bevételünk kb. 170 ezer/hó. Ebből fix kiadás: 50 ezer/hó lakástörlesztés, és kb. 60 ezer/hó rezsi, plussz 8 ezer/hó a gyerek ebédje.
Marad így 52 ezer/hó minden más egyéb kiadásra.
Úgy próbálok spórolni, hogy vettem pl. a Sparban S-Budget sajátmárkájú Sensitive 1 literes tusfürdőt, s elosztottam 3 kiürült flakonban. A kézmosó szappanból is ezt a márkájút vettem, szintén 1 literes és Sensitive, beletöltöttem a kürült adagolóba, a többit elraktam későbbre.
Vettem 5 liter ecetet az öblítő helyettesítésére, s két nagy flakon Tesco gazdaságos, zöld mosógélt.
A takarításra és fertőtlenítésre vettem sima, szürke flakonos hypót, szinén 5 litert. Még a Tescoban vettem 3 karton 2,8%-os tartós tejet, 3kg sajátmárkás lisztet, 10 kg cukrot, 3 csomag sajátmárkás levestésztát,és 5 csomag ugyanolyan nagytésztát, 2kg rizst. Emellett vettem olcsóbb párizsit 2 rudat, s 1 kg virslit.
Hazafelé a Pennyben meg vettem azt a zöld dobozos Pennys margarint 4 db-ot.
Nyáron raktam el savanyúságot, befőttet, lekvárt. Illetve fagyasztottam le zödségeket ( zöldbab, fejtett bab, tök stb.)
Emellett minden télen vágatunk le disznót, így abból még van kb. 7-8 adag a fagyóban. Nyáron vágtunk pár csirkét és kacsát, abból is van még 4-5 főzésnyi. Karácsony előtt vágunk újra disznót.
Répát, zöldséget, krumplit még szeptemberben megvettük egész télre, lenn van a veremben.
A tüzelőt még nyáron megvettük.
Szerintetek jó így takarékoskodni? Ki tudunk jönni pár hónapig, míg nem lesz munkám?
Van még valami ötletetek, tippetek?
Ügyes vagy, nem lesz gond!
Különösen, mivel vannak lefagyasztott készleteitek.
Tehát a kaja kipipálva.
Próbálj most már arra tartalékolni, hogy jöhetnek előre nem látható kiadások (elromlik valami, fodrász/hajvágás, gyógyszer, üzemanyag stb.) mert ezeket is ki kell fizetni valamiből.
A rezsit nem nagyon lehet lejjebb faragni. Ebben benne van villany, víz, gáz, élet/lakás/autó biztosítás, a gyerek megtakarítása, telefon, internet, TV, plussz a szemétdíj.
Persze mindent elvállalok. Szombaton megyek takarítani egy bál után. :)
Csak nehéz úgy munkát találni, hogy falun lakunk, és emellett 9-től kezdődjön, mert én hordom a gyereket suliba.
Nincs a közeletekben (30 km-en belül) valami város, ahol tudnál 10-18-ig, vagy 6 órában 10-16-ig dolgozni?
Persze ehhez ingázni kell, de a vidéki lakosság 80%-a azt teszi.
Iskolás gyereket miért kell suliba hordani? Nem tud elmenni egyedül? Vagy ha nem, akkor nincs olyan utcabeli gyerek, akihez csatlakozhatna?
Első osztályos a gyerek, nem engedem még el egyedül.
Itt vidéken nem olyan segítőkész, kedves emberek élnek, mint Móricz műveiben.
Bár lehet, hogy máshol igen, és ez csak helyi sajátosság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!