Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Redőny kérdés. Ti hogy szoktátok?

Redőny kérdés. Ti hogy szoktátok?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Egy érdekes szokással találkoztam a napokban. Egy ismerős családban elterjedt az, hogy a házukban világítást csak és kizárólag akkor kapcsolnak, ha a redőny le van engedve. Ha bent csak egy pillanatra felkapcsoltam valamelyik lámpát, az anyuka már rohant leengedni a redőnyt. Rossz időben is inkább vakoskodnak.

Az elmélet emögé az, hogy kintről véletlenül belátnak így, és meglátják, hogy mi van bent! Így be fognak törni

10 éve felújított kádárkockáról van szó, szerintem átlagos bútorzattal, semmi extra.

Nekem ez elég furcsa. Sötétben persze mi sem a kirakatban élünk, leengedjük a redőnyt, de azért nem rohanunk betegesen, mindenen átgázolva, hogy még lámpakapcsolás előtt le tudjuk engedni az árnyékolót.

Mi erről a véleményetek?

2017. nov. 8. 08:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
70%

Az ő dolguk... ha nekik így jó

Nekem meg az a fura,hogy a szomszéd 1 szobás házán van 3 ablak összesen és mindig mind a 3 redőny le van engedve (nagyon ritka alkalmak egyike ha véletlen valamelyik félig fel van húzva) és az utcafront közelébe sincs a házuk. De ha nekik ez így jó,hogy természetes fény kb 0 a házba....az ő dolguk.

2017. nov. 8. 08:28
 2/11 anonim ***** válasza:
40%

Édes Istenem, de irigylem a problémáidat !!!

Az ő házuk, az ő redőnyük, az ő szokásaik, az ő életük!

2017. nov. 8. 08:29
 3/11 A kérdező kommentje:

Persze, az ő házuk, az ő váruk, természetesen úgy élnek, ahogy szeretnének.

Sehol sem írtam, hogy nekem ez probléma lenne. Csak feltűnt, és kíváncsi voltam, máshol hogy szokás. :)

2017. nov. 8. 08:44
 4/11 anonim ***** válasza:
Meg tudom érteni a gondolkodásmódjukat, nekem is olyan, mintha meztelenül mennék ki az utcára. Persze azt túlzásnak érzem, hogy azonnal rohanni kell. Én először a redőnyt engedem le, csak utána kapcsolok villanyt :D
2017. nov. 8. 08:53
 5/11 anonim ***** válasza:

Nekünk sajnos 2 ablak is az utcára néz. Azokat a redőnyöket csak a szellőztetés idejére szoktuk felhúzni.

Az ismerősödnél ez valami berögzült szokás lehet.

2017. nov. 8. 09:07
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Én is azonnal lehúzom a redőnyt ha villanyt kapcsolok. Nem azért, mert félek, hogy betörnek, hanem nem szeretem ha mindenki azt nézi, hogy mit csinálok.
2017. nov. 8. 09:07
 7/11 Alain Delon ***** válasza:
Kicsit parák az ismerőseid. Én már úgy szoktam, hogy újabban már nyitott ablak mellett is átöltöztem. Aki meglát gatya nélkül, az meglát.
2017. nov. 8. 09:30
 8/11 anonim válasza:
van akinél azért mert nyáron jobban hűti a lakást, télen pedig szigetel a hideg ellen.
2017. nov. 8. 09:31
 9/11 anonim ***** válasza:
Mikor kezd esteledni leengedem a redőnyt. Mert nálunk is simán belátni az utcáról. Ennyire betegesen csak akkor viselkedek ha pl fürdésből jövök és semmi sincs rajtam. Olyankor este én is inkább a redőnyt engedem le és utána kapcsolok villanyt
2017. nov. 8. 13:06
 10/11 Alain Delon ***** válasza:
Nálam még van egy olyan extra is, hogy van reluxa és azt nem teljesen kifelé fordítva le tudom engedni, ami meggátolja, ha valaki épp be akarna nézelődni.
2017. nov. 8. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!