Faház vagy mobilház telekre?
Egyik sem!
A mobilházat nem kapod meg olcsón (a jót). Vagy kimész Angliába, Hollandiába és megveszed, de ott meg a szállítás viszi el inged-gatyád.
A faháznak alap kell, örökké pátyolgatni kell, hogy ne rohadjon szét, nyáron megfősz, télen megfagysz, komolytalan. Nekünk az van, de már kegyetlenül bánjuk.
Megjegyzem, a két alternatíva közül még mindig a mobilház a jobb.
Nézz körül a szendvicspanelek közt és abból csináltasd meg!
Butaság a mobilházat íy lehúzni, van egy magyar cég, ami ezzel foglalkozik, igaz használt házak, de olyan jól néznek ki, kb 700-tól indulnak.
1 milla körül vagy a felett nagyon szépeket lehet kapni.
A faház nagyon szép, de a karbantartása nem lesz olcsó.
Én csak kerítést csináltam fából, 2-3 réteg páccal kentük le, nem is gagyival, de már úgy néz ki, mint ami 10 éve volt festve. Pedig 2 éves. Egy háznál ez a festés ilyen gyakorisággal egy vagyon.
Mondjuk biztos a mobilházra is kell költeni.
Biztos, hogy hideg, már ha nem szigetelt, de ennyi pénzért nem lesz az, de akárki is írta ezt, az értő olvasás nem az erőssége.
NYARALÓ - ide nem télen járunk.
Ha azért jár ki az ember, hogy a kis kertjét művelje, legyen egy kis zöldség-gyümölcs saját termés, és esetleg ebben a szezonban hétvégén kint is aludna, arra ne magyarázzátok már meg, hogy ennél többet kéne költeni.
PErsze lehet 100 millióért is venni nyaralót, de azért elég egyértelmű, hogy a kérdés nem erről a kategóriáról szól.
Ha a telek adott, és 1,5 - 2 millió áll rendelkezésre, igenis van lehetősége nagyon csinos és lakható nyaralót csinálni/venni.
Kedves 3-as!
Faház tulajdonosként merészeltem írni, hogy nyáron megfő (+50fok) télen megfagy benne (-8,-10fok).
Attól még, hogy valamit "nyaralónak" hívnak és nem "nyaraló/telelőnek", még télen is lehet használni.
Nekünk pl. a Balatonnál van és hóesésben, a befagyott Balaton is nagyon jó program szokott lenni, barátokkal, szilveszterkor, de ugyebár nem vagyunk egyformák és nem egyformák az igényeink.
Akkor megpróbálom neked a téli állapotot illusztrálni a "nyaraló" szempontjából.
Nekünk tavaly télen, abban a pár -15, -20 fokos hidegben végérvényesen megadta magát a tévé, a hűtő, a fagyasztó, felfagyott minden kőburkolat és tönkrement a fali csempe.
Nyáron meg,- amikor joviálisan nyaralgatni illik - ha nincs bekapcsolva a klíma, +50fok (!) van benne.
Ja és minden fal szigetelve van üveggyapottal, rajta gipszkarton!
Nos ezek miatt bátorkodtam írni, amit írtam!
az a helyzet, hogy mindenki maga tudja, hogy mi a szándéka, lesz-e egy hétvégi telken tévé vagy bármi egyéb.
meleg is lesz benne, de amilyen meleg nyarak vannak, egy átlagos családi házban is kibírhatatlan, ahol nincs klíma.
a fagy pedig... hiába van szigetelve a ház, az a hőmegtartó képességét javítja!!! nem szökik el a meleg. de ehhez az kell, hogy belülről fűtve legyen.
ha kint kemény fagyok vannak, és egy nyaraló nincs fűtve, akkor bizony ugyanúgy el fognak fagyni benne az elektronikai cikkek. a szigetelést illetően itt van némi képzavar, úgy érzem.
a nyaraló pedig úgy gondolom, továbbra is nyaraló. ha télen is használható, akkor külön ki szokták emelni, hogy téliesített. az pedig nem kevés pénz. nagyon sok kiadó szálláshely épp ezért nem elérhető télen.
Akkor szakadjunk el esetemben a "nyaraló" kifejezéstől és állapodjunk meg a hétvégi (víkendház) elnevezésnél, annál is inkább, mert így is árulták anno.
A Kérdező meg majd eldönti, hogy mit akar venni, bár nem írtad, hogy melyik az a magyar cég, amelyik olyan nagyon jó mobilházakat árul (akár 700ezerért) mert azonnal vennék kettőt.
(Ha az ászári telepre gondolsz, akkor inkább nem mondok semmit...)
Kedves Kérdező!
Az általam feltett linken levő cégtől kértem árajánlatot, igaz, csak 28 m2-re, mert nekem van egy 7x4-es alapom, arra tervezek valamit.
Nos, itt a válasz:
Méret: 7 x 4 x 2,5 m
Vázszerkezet: önhordó acélszerkezet
oldalborítás: 60 mm hőszigetelt szendvicspanel
(30-40 évig nem igényel semmilyen karbantartást)
tetőborítás: 60 mm hőszigetelt szendvicspanel
(30-40 évig nem igényel semmilyen karbantartást)
tetőalakítás: nyeregtető
A gyárban teljesen készre van gyártva, összeszerelése a helyszínen történik.
oldal színe: tört fehér
tető színe: bordó
Ajánlati ár: kb. 2.000.000,- Ft csak külső borítással, műanyag nyílászárókkal, válaszfalak nélkül
Az ár tartalmazza:
· gyártás
· telepítés helyére történő leszállítás
· helyszínen történő összeszerelés
Az ár nem tartalmaz betonozást és csatornázást!
2 millio nem is sok, es ez egy lakhato haziko lesz. En nyaralonak vmi kicsi, olcso, de hangulatos hazikot kepzelek el.
A jofogason szetneztem, van ennyi penzert valasztek, nem tobb szaz, de nehany tiz ajanlat van.
Az a ceg, nem tudom hol van helyileg, egy eve volt ennyiert haz naluk. Most megneztem, es 2,2 millio jelenleg a legolcsobb.
Www.mobilhazak.hu
Telorol irok, de majd otthon megnezem.
A 200 ezres kerettullepes beleferhet.
Biztos nem jon be mindenkinek, de nekem pl nagyon tetszenek, nagyon hangulatosak.
De mondom, jofogason sokkal olcsobbak is vannak.
Mostmar tenyleg az a kerdes, h olcso legyen-e, vagy telen is lakhato.
Itt egy soha vissza nem térő alkalom, 50 m2-es, alkudj keményen! :)
(Nem tudom a hirdető miért ecsetelgeti a telek előnyeit, mert úgy vettem ki, azt nem akarja eladni. Vagy mégis?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!