Nagyon magas a Dieffenbachiám (buzogányvirágom) mit tehetek vele?
Tetszőleges helyen elvágod, a leveles részt vízbe teszed, gyökereket fog ereszteni, aztán vagy leülteted, vagy elajándékozod.
A cserépben maradt törzs ki fog hajtani, akár több helyen is, tehát bokros hatása lesz, nem csak egy bot.
Azt te döntöd el mekkora magasságot hagysz, de két "szem" között vágd el!
Nekem olyan 30 éve van, én mindig közvetlenül a föld felett szoktam elvágni.
De mire ilyen magas lesz, akkorra már általában szokott alul hajtása lenni. Ha nincs, az sem befolyásol semmit, gyorsan ki fog hajtani.
A levágott rész egy részből pár 10-15 centis darabot beletehetsz üvegbe, az aljuk vízben legyen, és kihajtanak, lehet szaporítani, ha tudsz velük mit kezdeni.
A lé ne menjen a kezedre, mert allergén, rohadtul fog viszketni. A vagdosás után meg moss kezet szappannal, mert erősen mérgező a leve.
(Egyszer a felesleges darabokat kidobtam a komposztra. Két tyúk egyből rávetette magát, és a kifolyó nedvet csipkedték. Egyből elzavartam őket, és a darabokat elvittem, de pár napon belül mindkét tyúk megdöglött.)
Ha van kedved ilyennel szórakozni, akkor egy PET alsó felét oldalt végighasítod, alul csinálsz egy lyukat (késsel nehéz, mert kemény anyag, forrasztópákával szoktam), rákötözöd a törzsre a levelek alatt, folpackkal beburkolod, és valami tőzeges virágfölddel feltöltöd, aztán rendszeresen öntözgeted. Így a szár gyökereket fog fejleszteni, és mikor elvágod (a palack alatt), akkor beültetve már egyből tud tápanyagot felvenni, nem fog elvékonyodni a szár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!